admitere colegiul militar breaza
Categorie: Știri locale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că a demarat procesul de înscriere pentru procesul de admitere în colegiile naționale militare a elevilor din clasa a VIII-a, inclusiv la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Elevii din clasa a VIII-a care doresc să îmbrățișeze o carieră militară au posibilitatea să-și depună dosarele de candidați la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza.

MApN a publicat calendarul de admitere la colegiile naționale militare.

Pe lista de criterii specifice de recrutare figurează faptul că sunt primite dosare ale elevilor care au vârsta de cel mult 16 ani împliniți în 2022 (anul desfășurării concursului) și care sunt absolvenți ai învățământului gimnazial sau pot face dovada absolvirii acestuia până la data clarificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

„Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar”, a precizat MApN, care a publicat inclusiv calendarul de admitere.

Termenul limită de înscriere în vederea admiterii în colegiile naționale militare este 25 martie 2022.

VEZI ȘI: VIDEO NEWS Ministerul Apărării Naționale recrutează rezerviști voluntari

Foto: Facebook/ MApN

Back To Top