patru frați Urlați
Categorie: Știri locale

Denisa, Florin, Larisa și Melisa, niciunul mai mare de opt ani, sunt patru frățiori din Urlați care, până acum, au gustat deja din plin din amarul vieții. Abandonați de tată și apoi de mamă, sunt crescuți în prezenți de bunică, într-o cămăruță din chirpici, de numai 10 metri pătrați. Tot ce au sunt două paturi, o sobă cu lemne, două icoane și... dragostea bunicii care se străduiește ca, atât cât poate, să le asigure o copilărie.

Povestea celor patru frățiori din Urlați a fost relatată pe larg de jurnaliștii de la Observatorul Prahovean.

Denisa are doar 3 anișori. Pe tată nu l-a văzut niciodată, iar când mama ei a ales să-i părăsească era doar un bebeluș. Florin (5 ani), Larisa (6 ani) și Melisa (8 ani) au apucat să afle, cât de cât, ce înseamnă o familie. Totul a început să se năruie că tatăl a plecat fără să se uite în urmă. Acum doi ani, și mama celor mici a plecat la magazin, promițându-le celor mici că le aduce dulciuri, și dusă a fost. Nici ea nu a mai întrebat vreodată de soarta celor cărora le-a dat viață.

“A plecat cu un bărbat din Vrancea și dusă a fost. Nu vrea să mai audă de ei. Nici măcar un câine nu își abandonează puii, darămite o mamă. E fata mea, dar până închid ochii nu vreau să o mai văd. Eu nu am crescut așa ceva. Copiii ăștia sunt lumina ochilor mei. Ei mie îmi spun mama. Ce suflet să ai să faci așa ceva? Sunt răni în suflet pe care nimeni, niciodată nu va reuși să le vindece. Nu am vrut să îi dau la casa de copii, am zis să crească toți, împreună, ca frații. Nu m-am îndurat de sufletele lor, deși tare mi-e greu. Mă doare sufletul când mă uit la ei, sunt cuminți și ascultători. Au renunțat să mai întrebe de mami și tati”, a povestit pentru observatorulph.ro Niculina Ilie, bunica micuților și cea pe care ei o consideră, acum, mamă.

Între timp, părinții au fost decăzuți din drepturi, iar copiii lor sunt crescuți de bunică, din alocațiile de stat și de plasament. Sunt săraci și nedreptățiți de soartă, dar sunt curați, cuminți, merg la școală și la grădiniță și sunt crescuți cu multă dragoste din partea celei care le-a devenit mamă.

urlati7

“Căsuța 4 Fantastici”, pentru frățiorii din Urlați

De familia din Urlați au aflat și cei de la Asociația “Pentru viață, fără frontiere”, datorită cărora a luat naștere proiectul “Căsuța 4 Fantastici”.

urlati5“Ne dorim să sprijinim, pe termen lung, viața a patru copii aflați în dificultate. Devenind mamă și tata pentru cei patru nepoți, din primăvara anului 2020, bunicii și-au luat în serios responsabilitatea de a-i crește pe micuți. Situația familiei Ilie este una mai mult decât delicată. În timp ce bunicul locuiește într-o anexă din chirpici, grav afectată, bunica și copiii viețuiesc într-o singură cameră la care sunt atașate un hol și o bucătărie. Lipsa unui spațiu și a condițiilor care să asigure un trai normal a devenit pentru familie o luptă continuă, o luptă zilnică de a spera”, spun reprezentanții Asociației.

Planul lor este să construiască o casă în care copiii și bunicii lor să simtă că soarta și oamenii pot să le și zâmbească, după atâtea lipsuri și atâta suferință. “Am făcut proiectul, vor avea trei camere, hol, baie, bucătărie,  cămară și o terasă mică. Toate actele sunt la zi. Acum este nevoie de aproximativ 20.000 de euro pentru manoperă și alți 55.000 pentru căsuța propriu zisă și tot ce înseamnă dotări. Suprafața casei este de 95 de metri pătrați. Sunt costuri estimate, dar ce este foarte clar e faptul că micuții aceștia merită o soartă mai bună. Au fost destul bătuți de soartă. Numai noi, oamenii, le putem șterge lacrimile de pe fața și îi putem ajuta să zâmbească din nou. Sunt niște suflete minunate, iar bunica este îngerul lor, singurul care le-a mai rămas”, spune președintele Asociației „Pentru viață, fără frontiere”, Bogdan Mache, pentru observatorulph.ro.

urlati2“Dumnezeu lucrează prin fiecare dintre noi și cerem ajutorul dumneavoastră pentru a duce la bun sfârșit acest proiect. Nu irosim banii pentru că, la fel ca dumneavoastră, îi obținem cu eforturi și prețuim orice ajutor primi. Oferim seriozitate și transparență pe toată durata proiectului. Suntem bucuroși să fim contactați de toți cei care intenționează să se alăture cauzei noastre și doresc să afle informații și detalii suplimentare privind acest proiect” este apelul lansat de Asociația “Pentru viață, fără frontiere”.

Început cu aproximativ un an în urmă, proiectul este în faza obținerii autorizației de construire. Cei care doresc să se implice în acest demers o pot face printr-o donație cât de mică, în următorul cont:

Cont BCR: RO59 RNCB 0205 1702 9889 0001

Titular: Asociația “Pentru Viață, Fără Frontiere”

Date de contact:

Asociația “Pentru Viață, Fără Frontiere”

Cod de înregistrare fiscală: 44530831

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel.: 0726915906 (Bogdan Mache)

Urlați, Prahova

Facebook: /pentruviatafarafrontiere

Sursa foto: Asociația “Pentru Viață, Fără Frontiere”

 

Back To Top