refugiați Ucraina
Categorie: Știri locale

Până aseară, la ora 22.00, în Prahova fuseseră cazați 711 de refugiați din Ucraina. Cel mai mare grup, format din aproape 400 de persoane, a ajuns ieri după-amiază la Gara de Sud din Ploiești.

Imagini greu de privit au fost surprinse, ieri după-amiază, pe peronul Gării de Sud Ploiești, acolo unde au coborât 383 de oameni, femei, copii și bătrâni alungați din casele lor din bombardamente care au început, fără exagerare, peste noapte. Printre bagaje ieșeau în evidență cărucioarele în care erau ținuți bebeluși, refugiați la numai câteva luni de la naștere din calea unui război care a uluit și a revoltat lumea întreagă.

Primăria Ploiești a publicat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, imagini impresionante surprinse ieri după-amiază, alături de mesajul „NU RĂZBOIULUI! DA PĂCII”.

VEZI ȘI: 400 de refugiați din Ucraina ajung în Ploiești. Anunțul Primăriei

Să aducem puțină pace în aceste suflete alungate stă în puterea fiecăruia dintre noi. Autoritățile locale și județene au găsit soluții pentru a-i găzdui pe cei care au ajuns până acum în Prahova. Dar este lesne de înțeles că nevoile lor sunt multe dacă ne gândim că sunt oameni care și-au luat de mână copiii și câteva haine ca să fugă încotro au apucat, într-o goană pe viață și pe moarte.

Așa cum Centrul Județean pentru Coordonare și Conducere a Intervenției  Prahova a anunțat încă de la începutul războiului din Ucraina, în vederea organizării eficiente și unitare a întregii misiuni umanitare, reprezentanții societății civile care doresc să sprijine acțiunile umanitare sunt rugați să trimită intențiile de sprijin la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.,  astfel încât acestea să fie colectate și centralizate la nivelul fiecărui județ.

De asemenea, “intențiile de ajutor pot fi comunicate la numărul de telefon operaționalizat în Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Prahova, respectiv 0720.259.833.

Ulterior, în funcție de solicitările primite, autoritățile vor contacta și direcționa, în cel mai scurt timp, persoanele care pot pune la dispoziție diferite tipuri de servicii.

Facem un apel către cetățeni să utilizeze ca mijloc de comunicare numărul unic pentru apeluri de urgență - 112 doar în situații de urgență și nu pentru comunicarea intențiilor de sprijin umanitar“, au mai transmis, atunci, reprezentanții CJCCI Prahova.

Back To Top