elevi Ucraina Prahova
Categorie: Știri locale

Inspectoratul Școlar Județean Prahova a alcătuit o comisie al cărei rol va fi să analizeze cererile de înscriere a copiilor din Ucraina la școală și grădiniță și să se ocupe de repartizarea acestora.

Din comisie fac parte inspectorul școlar general, doi inspectori școlari, trei cadre didactice și un psiholog/consilier școlar. Rolul lor va fi de a coordona activitatea de repartizare a preșcolarilor/elevilor la unitățile de învățământ în care pot desfășura activități educaționale, precum și în instituțiile în care vor beneficia de asistență psihopedagogică și consiliere.

“Cererile de înscriere  pot fi depuse in format letric, la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Prahova sau transmise, în format electronic, pe adresa  de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Modelul cererii de înscriere este redactat in trei variante, dintre care o variantă în limba română, o variantă în limba ucraineană și o variantă în limba engleză, iar solicitanții pot completa cererea in oricare dintre cele trei limbi.

Modelul cererii de înscriere în cele trei limbi este disponibil, în format letric, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Prahova și, în format electronic, pe site-ul www.isjph.ro”, anunță ISJ Prahova.

Reprezentanții Inspectoratului au anunțat că solicitările vor fi analizate în termen de cel mult o zi de la data depunerii cererilor, apoi comisia va decide unitățile de învățământ preuniversitar si, după caz, palatele și cluburile copiilor, precum și unitățile complexe de asistență medicală de tip spital în care vor fi repartizați preșcolarii/elevii pentru care au fost formulate aceste solicitări. 

VEZI ȘI: IGSU strânge donații pentru refugiații din Ucraina

Foto ilustrație

Back To Top