incendiu vegetație noaptea Boldești
Categorie: Știri locale

Încă o misiune dificilă, sâmbătă seară, pentru pompierii prahoveni. Un incendiu de vegetație a izbucnit la Boldești-Scăeni, în cartierul Seciu, și s-a extins rapid, afectând o suprafață de 50 de hectare.

Două echipaje ale ISU Prahova au intervenit la fața locului, fiind sprijinite de echipajul privat SPSU Schela Boldești-Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiul s-a manifestat pe dealuri, fiind descoperite mai multe focare, iar intervenția pompierilor a fost îngreunată de vântul puternic și umiditatea scăzută.

VEZI ȘI: Incendiu violent într-o gospodărie din Prahova. Intervin patru echipaje ISU

“Cele mai multe dintre aceste incendii sunt generate de cetățeni care nu conștientizează pericolul. Riscul de a produce pagube materiale sau pierderi de vieți omenești este ridicat, deoarece numeroase incendii s-au manifestat în apropierea locuințelor, a drumurilor sau a fondurilor forestiere. Atragem atenția asupra faptului că arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 50.000 de lei”, au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Mai multe incendii de vegetație au izbucnit și vineri, în localități din Prahova, inclusiv pe raza localității Boldești-Scăeni.

VEZI ȘI: GALERIE FOTO Peste 100 de hectare afectate de incendii de vegetație, vineri seară

 

Back To Top