campinita hidro prahova
Categorie: Știri locale

Elevii claselor a XI-a de la Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” din Ploiești, însoțiți de cadre didactice, au făcut, luni, o vizită de documentare la Stația de epurare ape uzate Câmpina, obiectiv aparținând HIDRO PRAHOVA, operator regional al sistemelor publice de apă și canalizare în mai multe localități din județ.

Acțiunea este derulată în cadrul Parteneriatului pentru efectuarea stagiului de pregătire practică, încheiat în anul 2021, între Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” și societatea HIDRO PRAHOVA SA.

“În cadrul vizitei, elevii au făcut un amplu tur al Stației de epurare, amplasată la intrarea în municipiul Câmpina, în cadrul căruia au primit explicații cu privire la funcționarea obiectivelor din fluxul tehnologic, rolul acestora în prevenirea poluării mediului, precum și modalitatea de lucru în Laboratorul de analize fizico-chimice ape uzate, care funcționează în incinta Stației”, au detaliat reprezentanții operatorului.

Stația de Epurare Ape Uzate din municipiul Câmpina deservește peste 51.000 locuitori echivalenți din municipiul Câmpina și localitățile limitrofe, devenită operațională încă din anul 2019. Obiectivul de investiții a fost parte a Contractului de lucrări CL2 „Reabilitare și extindere SEAU în orașele Câmpina și Plopeni, jud. Prahova”, derulat de HIDRO PRAHOVA SA în cadrul Proiectului cu finanțare europeană „Fazarea proiectului Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova”.

Valoarea totală a investițiilor pentru reabilitarea și extinderea Stațiilor de epurare din Câmpina și Plopeni s-a ridicat la 64.460.394 lei, din care finanțarea nerambursabilă cu fonduri europene a fost de 59.225.008 lei. Consiliului Județean Prahova a contribuit la realizarea acestor investiții cu 1.208.674 lei, iar societatea HIDRO PRAHOVA SA cu 4.026.712 lei.

VEZI ȘI: Investiție HIDRO PRAHOVA SA finalizată la Câmpina. O nouă rețea de canalizare va fi dată în folosință în cartierul Câmpinița

Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Instrumentul Structural Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Obiectivul general al investiției vizează îmbunătățirea infrastructurii în sectorul de apă și apă uzată din județul Prahova, în beneficiul locuitorilor și pentru un mediu mai curat, precum și pentru îndeplinirea obligațiilor cu privire la acquis-ul comunitar în domeniul apei și apei uzate.

Back To Top