alcoolemie etilotest
Categorie: Știri locale
  • Trei șoferi opriți în trafic în ultimele 24 de ore, de polițiștii din Prahova, aveau alcoolemie.
  • Cel mai beat a fost un conducător auto din Aluniș, depistat la volan pe un drum județean.
  • În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale.

Sâmbătă, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Băicoi, în timp ce acționau cu aparatul radar pe strada Republicii din oraș au depistat un autoturism al cărui conducător auto circula cu viteza de 99 km/h (+ 49 km/h peste limita legală). Spre ghinionul șoferului, faptul că era grăbit nu a fost cea mai mare problem. “Polițiștii au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, conducătorul auto fiind identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 43 de ani, din comună Florești. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a anunțat IJP Prahova.

Și la Aluniș, azi-noapte, în jurul orei 1.00, polițiștii din Slănic au oprit, pentru control, pe DJ 214, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comună. În cazul acestuia, etilotestul a indicat valoarea de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică dimineață, scena s-a repetat la Vălenii de Munte, pe DN1A. Un șofer de 38 de ani, din Gura Vitioarei, a fost prins conducând beat. Acesta avea o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei trei șoferi au fost conduși de echipaele de Poliție la unități medicale, pentru recoltarea de mostre biologice. În fiecare dintre cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

VEZI ȘI: Șofer cu alcoolemie aproape de 1,5 tras pe dreapta, pe DN1A

Foto ilustrație

Back To Top