percheziții slănic
Categorie: Știri locale
  • Polițiștii au dus la audieri, miercuri, 20 de persoane, în urma descinderilor organizate în zona Slănic.
  • Acțiunile se derulează într-un dosar referitor la tăieri ilegale de arbori, furt de lemne, fals informativ și complicitate la fals informatic.

Polițiștii din Slănic și cei de la Serviciului de Ordine Publică din Prahova au organizat, miercuri, 17 percheziții, în oraș și în comunele Bertea, Aluniș și Ștefești.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie - iulie a.c., patru bărbați, cu vârstele de 28, 30, 42 și respectiv 55 de ani, ar fi tăiat, fără drept, și ar fi sustras, de mai multe ori, material lemnos din fondul forestier din comuna Bertea, comercializându-l către diferite persoane din comunele arondate orașului Slănic. 

Totodată, unul dintre bărbați ar fi transportat material lemnos către diferiți cumpărători, folosindu-se de numele societății comerciale a unui alt bărbat. 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 3 motoferăstraie, 22.000 de lei, o autoutilitară folosită la comiterea infracțiunilor, dar și alte mijloace materiale de probă”, au anunțat reprezentanții IJP Prahova.

Vedeți AICI imagini din timpl descinderilor.

Au fost conduse la sediul unității de poliție 20 de persoane, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab” Ploiești.

Update: "În baza probatoriului administrat, ieri, 3 august, față de bărbații cu vârstele de 30, 42, respectiv 54 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentați unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive", a anunțat IJP Prahova în cursul zilei de joi

VEZI ȘI: Percheziții în Prahova, miercuri dimineață. 20 de persoane vor fi duse la audieri VIDEO LINK

Back To Top