Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

iodură de potasiu
Categorie: Știri locale
  • 58 de farmacii din Prahova distribuie gratuit pastile de iodură de potasiu, cumpărate de Ministerul Sănătății.
  • Dintre acestea, însă, 40 unt în Ploiești și doar 18 în județ, și acelea în localități mari.
  • Drept urmare, oamenii care vor să aibă la îndemână tratamentul necesar în caz de incident nuclear trebui să meargă întâi la medic, pentru prescripție, iar apoi chiar și zeci de kilometri pentru a primi pastilele.

Ministrul Sănătății le-a recomandat românilor să-și ia din farmacii „cât mai repede”. Îndemnul a fost lansat în urma bombardamentelor din ultimele zile, în zona centralei nucleare de la Zaporojie (Ucraina).

Pentru mulți prahoveni, însă, „cât mai repede” înseamnă întâi o întâlnire cu medicul de familie, care ajunge doar din când în localitatea lor sau pentru care trebui să se deplaseze într-o localitate vecină. Apoi, ca să ridice pastilele, mai au de făcut în drum, la una dintre cele 58 de farmacii din județ care distribuie gratuit iodura de potasiu.

VEZI ȘI: 13 localități din Prahova nu au medic de familie

“Distribuția pastilelor e perfect funcțională. Îndemn pe toată lumea, pe toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu”, a transmis Alexandru Rafila, care a anunțat că, la nivel național, pastilele se găsesc în 2.500 de farmacii.

“Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populația de până în 40 de ani NUMAI în caz de expunere după un incident nuclear. Este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor. Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Ministerul Sănătății s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod și a inițiat o campanie de informare a populației referitoare la modul de utilizare a acestora. Distribuția către populație se face în mod gratuit pe baza prescripției eliberată de către medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementează activitatea este în vigoare încă din 23 iunie 2022. Pastilele de iod se eliberează în peste 2.500 de farmacii, lista acestora regăsindu-se se pe site-ul Ministerului Sănătății”, se arată și într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

VEZI ȘI: Ministerul Sănătății avertizează populația să nu folosească iodura de potasiu în scop profilactic

Farmaciile din Prahova care distribuie gratuit pastile de iodură de potasiu

farmacii 1

farmacii 2

farmacii 3

Back To Top