Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

stații supraveghere video Lipănești
Categorie: Știri locale

 

• Comuna Lipănești deține, de astăzi, contractul de finanțare europeană prin PNRR pentru sistemul de supraveghere video, stații inteligente și stații de încărcare auto.
• Contractul, în valoare de peste 2 milioane de lei, a fost semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Contractul de finanțare europeană PNRR - Componenta 10- Fondul local pentru proiectul intitulat: „Sistem de supraveghere video și stații inteligente în comuna Lipănești” a fost semnat astăzi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și este în valoare de 2.195.173,21 lei.

Potrivit primarului comunei Lipănești, Robert Nica, finanțarea se referă la trei componente.

supraveghere video Lipanesti

„Prima componentă, cea de supraveghere video, a fost realizată anul trecut, în timp ce am depus cererea de finanțare, și a fost recepționată în luna decembrie. Este pentru prima dată, în ceea ce privește fondurile europene, când se decontează și lucrări executate pe parcursul anului în care a fost depusă cererea de finanțare, așa că noi facem solicitarea de decontare. Sistemul de supraveghere are 47 de camere video care funcționează la intersecțiile principale, pentru supravegherea cirulației rutiere pe DN1A, dar și pentru a-i depista pe cei care duc gunoaie pe Teleajen sau pe cei care intenționează furtul din gospodării”, ne-a detaliat Robert Nica, primarul comunei Lipănești.
Dacă în ceea ce privește supravegherea video, comuna are deja executată lucrarea, la următoarele componente se lucrează la proiectele tehnice. Este vorba despre stațiile inteligente de microbuze și stații de încărcare a mașinilor electrice.

 CITEȘTE ȘI: NOUĂ LOCALITĂȚI DIN PRAHOVA PRIMESC BANI, PRIN PNRR, PENTRU SISTEME INTELIGENTE DE MANAGEMENT LOCAL ȘI INFRASTRUCTURĂ VERDE

„Cea de-a doua componentă se referă la schimbarea cabinelor din stațiile de microbuze. Ne referim la cabine dotate cu ecrane cu led, pe care locuitorii să primească informații din partea Consiliului Local, dar și ecrane pentru anunțarea timpului de așteptare până la sosirea microbuzelor dotate cu GPS. Potrivit cerințelor Consiliului Județean, firmele ofertante pentru transportul de persoane sunt obligate să aibă microbuze dotate cu GPS tocmai pentru a se vedea unde sunt meșinile și dacă se respectă programul, iar acest lucru ne va permite să monitorizarea timpului de așteptare pentru locuitori. Dacă sistemul se va extinde, se va ști și câte locuri libere sunt în microbuz”, ne-a precizat Robert Nica.

Cea de-a treia componentă a contractului de finanțare se referă la două stații de încărcare auto de 50KW pentru mașinile electrice, pe care le licitează și le execută direct Ministerul Dezvoltării.

CITEȘTE ȘI: BLOCURI CARE VOR FI ANVELOPATE ÎN PLOIEȘTI, CU BANI PNRR. LISTA COMPLETĂ

Back To Top