- Beneficiarii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare “Sf. Maria” Vălenii de Munte vor lua parte, vineri, la una dintre acțiunile derulate în cadrul proiectului „PACT.CO - Prevenire, Advocacy și Conștientizare împotriva Traficului de Copii”.
- Campania actuală are loc la nivel național și urmărește informarea tinerilor cu privire la traficul de persoane.
“Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova în parteneriat cu Asociația Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (IPSB), organizează vineri, 12 mai, începând cu ora 15.00, la Complexul de Servicii Comunitare «Sf. Maria» Vălenii de Munte, o activitate de informare și conștientizare privind traficul de persoane în rândul copiilor/tinerilor cu vârstă între 8-18 ani. La eveniment vor participa copii/tineri cu măsură de protecție aflați în evidența instituției noastre.
Această activitate face parte din proiectul «PACT.CO - Prevenire, Advocacy și Conștientizare împotriva Traficului de Copii», prin care se derulează Campania națională de informare a copiilor cu privire la traficul de persoane, cauze, efecte, modul de recrutare și metode de evitare, susținută de dr. prof. univ. Aurora Martin”, a anunțat DGASPC Prahova.
Complexul de Servicii Comunitare “Sf. Maria” Vălenii de Munte găzduiește copii separaţi, temporar sau definitiv, de părinţii lor, ca urmare a stabilirii, în condiţiile legii, a unei măsuri de plasament; copii aflaţi în dificultate pentru care a fost dispus plasamentul în regim de urgenţă; tineri aflați în dificultate care au împlinit vârsta de 18 ani si care beneficiază de o măsură de protecție specială; copii care solicită sau beneficiază de o formă de protecție în condițiile reglementărilor legale privind statutul și regimul refugiaților în România; copii aflaţi în dificultate şi copiii cu handicap neînsoţiţi de către părinţi sau de alt reprezentant legal, care solicită o formă de protecţie în condiţiile reglementărilor legale privind statutul şi regimul refugiaţilor; copii aflaţi în dificultate şi copiii cu handicap îngrijiţi în cadrul familiilor naturale sau substitutive din comunitatea locală şi părinţii sau alţi reprezentanţi legali ai acestora; părinții/familiile extinse/familiile substitutive care necesită competențe/deprinderi de îngrijire a copiilor adaptate noilor principii psihopedagogice în domeniu; copii care au probleme de dezvoltare și/sau dificultăți de integrare în familie, școală sau în colectivitatea în care trăiesc; copiii cu dizabilităţi aflaţi în familia naturală sau protejaţi în familii substitutive domiciliaţi în oraşul Vălenii de Munte şi în zonele apropiate acestei localităţi: Teişani, Izvoarele, Măneciu, Ceraşu, Drajna, Poseşti, Starchiojd, Predeal-Sărari, Gura Vitioarei, Lipăneşti, Măgurele şi familiile acestora; copii cu dizabilități îngrijiți în familia naturală sau substitutivă care prezintă tulburări în dezvoltare și/sau întârziere în dezvoltarea psiho-motorie și de limbaj, tulburări de pronunție și articulație; mame singure cu copii sau femei gravide care temporar nu au locuință și/sau care se confruntă cu mari probleme financiare, profesionale și relaționale ori care provin din familii marginalizate sau dezorganizate incapabile să le ofere niciun fel de suport.
Centrul de la Văleni este format din mai multe case tip familial, centru pentru consilierea și sprijinirea părinților și a copiilor, centru de zi pentru copii cu dizabilități și centru de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți.
- Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
- instagram.com
- twitter.com
- Google Business
- Youtube Actualitatea
- TikTok Actualitatea Prahoveană