Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Ziua Drapelului Național Ploiești
Categorie: Știri locale

 

• Ziua Drapelului Național a fost marcată, joi, la Ploiești, prin ceremoniale militare și religioase pe espalanada Palatului Culturii.
• „Drapelul României alături de coroană, de stemă și de Imn reprezintă suveranitatea, independența și trecutul glorios al românilor”, a declarat Dan Nicodim, viceprimarul municipiului.
• Subprefectul județului, Emil Drăgănescu, a afirmat: „Acum ceva timp, spunea cineva că dacă participăm la astfel de evenimente devenim penibili. Din punctul meu de vedere, oricând vom vedea tricolorul nu facem altceva decât să dovedim că simțim românește”.

Luni, 26 iunie, pe esplanada Palatului Culturii din Ploiești, a fost marcată Ziua Drapelului Național. După ce a fost binecuvântat de preot și sărutat, Drapelul Național, unul dintre cele mai puternice simboluri ale României, a fost ridicat pe catarg, în ritmul Imnului Național.

CITEȘTE ȘI: ANFP VA DA ÎN JUDECATĂ PRIMĂRIA PLOIEȘTI PENTRU ELIBERAREA DIN FUNCȚIE, DE CĂTRE ANDREI VOLOSEVICI, A DIRECTORULUI ECONOMIC NICOLETA CRĂCIUNOIU

„Sărbătorim astăzi cele mai frumoase culori din lume pentru noi, românii. Drapelul României alături de Coroană, de Stemă și de Imn, reprezintă mai mult decât niște culori de care suntem atașați. Reprezintă suveranitatea, indepemndența și trecutul glorios al românilor. Sub aceste culori, încă de la 1821, Tudor Vladimirescu a reaprins sentimentul național în această zonă a Europei locuită de bravul popor român, Roșu, Galben și Albastru au însoțit istoria noastră. Încă de la 1848, i-au însoțit pe revoluționarii care au decis să schimbe România. La 1859, Tricolorul a fost martorul celei de-a doua Uniri a românilor, ulterior fiind simbolul dezvoltării economice care a urmat sub Regatul României, cuceririi independenței, îndeplinirii visului de secole al românilor, acela de a fi cu toții într-un stat unit, care să acopere toată întinderea sufletului românesc. De asemenea, sub aceste culori, soldații au luptat în teribilele bătălii din cel de-Al Doilea Război Mondial și tot sub aceste culori astăzi suntem membri în cea mai puternică organizație militară din lume și din istorie, și anume NATO, dar și în Uniunea Europeană. Tot sub aceste culori, sportivii noștri, în ultima sută de ani, au adus glorie țării și tot sub aceste culori olimpicii României, tinerii inteligenți și harnici, au adus onoare acestei țări. Voi încheia amintindu-vă, dragi soldați, cuvintele Regelui Carol I: „Dându-vă drapelul corpului, vă încredințez onoarea țării!” La mulți ani, România, La mulți ani, Tricolor!”, a declarat Dan Nicodim, viceprimarul municipiului Ploiești.

Prin discursul său, subprefectul Emil Drăgănescu a atras atenția asupra fenomenului de denigrare a simbolurilor naționale, atitudini întâlnite pe rețelele de socializare. „După cum vedeți, trăim două realități: realitatea pe care o vedem astăzi aici, și o realitate paralelă pe rețelele de socializare. Acum ceva timp, spunea cineva că, dacă participăm la astfel de evenimente, devenim penibili. Din punctul meu de vedere, oricând vom vedea Tricolorul, oricând vom auzi Imnul României sau ori de câte ori vom participa la o sărbătoare religioasă, nu facem altceva decât să dovedim, așa puțini câți suntem, că simțim românește. Eu, astăzi, când mă voi întoarce acasă și copiii mă vor întreba ce am făcut, am să le spun că am tremurat atunci când am sărutat Drapelul României. O să le spun cincer și o să le mai spun că nu m-am simțit penibil! Felicitări și cred că acest cadru este de bun augur!”, a afirmat public subprefectul.

Cristian Constantin Apostol, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, a subliniat în discursul său semnificația acestei zile - un prilej de a arăta respect față de valorile naționale și de a ne reaminti de datoria de a transmite conștiința națională generațiilor viitoare.

Ziua Drapelului Național a fost instituită prin Legea 96/1998 pentru a comemora momentul din 26 iunie 1848, când guvernul de la acea vreme a hotărât că tricolorul - roșu, galben și albastru - reprezintă steagul național al țării. De atunci, tricolorul a devenit un simbol al identității naționale, marcând toate momentele istorice și succesele României.

Ceremonia de luni s-a încheiat cu defilarea cadrelor militare pe esplanada Palatului Culturii.

GALERIE FOTO 

înălțarea Drapelului Național

Daniel Nicodim viceprimar municipiul Ploiești

Cristian Apostol vicepreședinte CJ Prahova

subprefect Emil Drăgănescu Ziua Drapelului

onorul la defilare

defilare Ziua Drapelului național

Ziua Drapelului tricolorul în public

 

Autor foto: Constantin Gheorghe 

CITEȘTE ȘI: LUCRĂRI PE DN1B, ÎN JUDEȚUL PRAHOVA. TEMPORAR VOR FI IMPUSE RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE

Back To Top