Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

nastaseFostul premier Adrian Năstase şi soţia sa s-au prezentat, luni, la Curtea Supremă unde are loc un nou termen al recursului în dosarul „Zambaccian". În acest dosar, în martie 2012, Năstase şi soţia lui au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare. Astăzi a dat declaraţii în faţa instanţei martorul denunţător din acest caz, Cristina Popa care a precizat că două containere aduse din China ar fi fost destinate familiei Năstase.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a depus la dosar o ordonanţă de punere în mişcare a urmăririi penale pe numele lui Neculai Bănică, expertul care a făcut expertiza imobilului din Zambaccian.

Expertul este urmărit penal pentru favorizarea infractorului pentru că şi-ar fi depăşit atribuţiile. Anchetatorul a spus în faţa instanţei că DNA s-a sesizat din oficiu în acest caz.

La termenul de luni al recursului din dosarul „Zambaccian", a fost audiată Cristina Popa, martor denunţător în acest dosar, care a relatat în faţa judecătorilor modalitatea prin care au fost introduse în ţară mărfurile aduse din China. Aceasta a precizat că în perioada 1992-2005 a fost administrator al firmei Vertcon, firma care a executat lucrări privind asigurarea de materiale la imobilul din Zambaccian.

„Am fost administratorul firmei Vertcon în 1992-2005. În februarie 2002 am devenit acţionar majoritar cu aproape 51%, acţiunile au fost primite de la Irina Jianu şi Sergiu Sechelariu. Această cesiune s-a făcut în schimbul unui preţ. În 2005 le-am vândut domnului Dorin Irimia şi Constantin Magirescu, contra unor sume de bani. Magirescu este tatăl inculpatei Jianu. Tranzacţia a vizat acelaşi număr de acţiuni pe care l-am primit de la Jianu", a declarat martora Cristina Popa.

Mai mult, Cristina Popa a precizat că ar fi existat o convenţie între firma Conimpuls şi familia Năstase, în sensul că familia fostului premier ar fi pus la dispoziţie terenul pe care a fost construit imobilul. De asemenea, aceasta a precizat că Irina Paula Jianu s-a prezentat la ea cu mai multe liste şi a precizat că trebuie să ridice două containere din port. „Am primit o listă cu ce cuprindeau containerele: ornamente de Crăciun, căciuliţe, haine, au fost containere cu sanitare, mobilier, o statuetă în formă de cal", a explicat aceasta. Odată cu facturile primite, Popa a precizat că a primit de la Paula Jianu şi facturi pe care trebuia să le completeze cu obiectele trecute pe lista primită. „Am primit nişte facturi în alb cu antetul exportatorului. Jianu mi-a spus că toate produsele au fost achiziţionate din bazaruri. Am primit nişte liste şi nu există facturi şi exportatori", a declarat martora. Totodată, martora a susţinut că ea trebuia să completeze facturile şi a făcut acest lucru deoarece nu a avut curajul să refuze „Nu am avut curajul să refuz, de frică.

Eu trebuia să fac facturile, să fac un fals, să fac facturi cu produsele din listă. Nu aveam cum să fac corelaţia cu produsele deoarece nu exista preţ pentru produs, iar o parte semnificativă de produse nu cuprindeau calitatea", a explicat Popa.

De asemenea, Cristina Popa a explicat că ar fi luat act de acest fals, însă nu ar fi avut curajul să refuze pentru că îi era frică, iar marfa era în port.

Integral, pe adevarul.ro

Back To Top