Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

liviu-dragneaDNA prezintă, în rechizitoriul referendumului din 2012, cinci metode prin care s-ar fi fraudat voturile de către reprezentanţii USL, la indicaţiile liderilor de la Bucureşti. De la mesajul lui Dragnea din ziua votului, "Ieşiţi cu caravanele şi îndemnaţi cetăţenii să iasă la vot. Difuzaţi alternativ "deşteaptă-te române", fapt care reprezintă propagandă electorală ilegală, până la acţiuni concrete în teritoriu, DNA prezintă filmul zilei referendumului, aşa cum a atras atenţia opiniei internaţionale.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, în dosarul "Referendumul". El este acuzat că, în timpul referendumului din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a creat şi coordonat un sistem integrat de fraudare a voturilor.

În rechizitoriul dosarului prin care Liviu Dragnea fost trimis în judecată, procurorii spun că au dovedit cu expertize că voturile la referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu din 2012 au fost fraudate. Procurorii au identificat cinci metode de fraudă: falsificarea listei de alegători din localitate, voturi în numele căpşunarilor, voturi pe numele morţilor, fraude cu urna mobilă şi mituirea pedeliştilor din secţiile de votare.

Potrivit procurorilor, coloana vertebrală a operaţiunii de fraudare de care este acuzat Dragnea a fost sistemul informatic utilizat de liderul PSD. Acest sistem era compus din mai multe servere, un soft şi un call-center. Sistemul a fost conceput pe trei paliere, pe o structură piramidală. Primul palier era constituit din aproximativ 14.000 de utilizatori care erau conectaţi la sistem prin intermediul telefoanelor mobile.

Acuzaţia DNA: Metoda 1 de fraudare - falsificarea semnăturilor

Una din metodele identificate de DNA este aceea că buletinele de vot erau băgate în urne, dar în realitate unii dintre cei trecuţi pe listele electorale că ar fi votat nu au votat. DNA a constat prin expertize că semnăturile au fost falsificare.

Un asemenea exemplu este secţia de votare 105 din Piatra Olt, judeţul Olt. "Din declaraţiile luate în calitate de martori persoanelor care figurează că şi-au exprimat votul pe listele electorale ale acestui birou electoral al secţiei de votare a rezultat că o mare parte a semnăturilor executate pe aceste liste au fost falsificate în sens material, după caz, alegătorii neprezentându-se la vot şi/sau nesolicitând şi neexercitându-şi votul prin folosirea urnei mobile", se arată în rechizitoriu.

Prin constatări ale expertizelor realizate de specialiştii DNA au fost identificare doar la această secţie 35 de voturi fraudate, prin falsificarea semnaturilor.

Acuzaţia DNA: Metoda 2 de fraudare: votul căpşunarilor

O altă metodă de fraudare a voturilor identificată de procurori este falsificarea voturilor românilor plecaţi în Spania, Italia, sau alte ţări. "O altă categorie de falsuri ce a fost avută în vedere a fost cea a semnăturilor depuse pe listele electorale, despre care rudele apropiate ale titularilor declară cu certitudine, în calitate de martori, că titularii au fost plecaţi în străinătate (în special în Italia sau Spania), pentru perioade mai lungi de timp, la muncă, şi că nu au fost prezenţi în ţară la data de 29.07.2012".

La secţia din Olt au fost identificate 13 astfel de cazuri. Procurorii DNA arată că doi membri ai biroului electoral au recunoscut că au falsificat votul la referendum. "Deosebit de relevante în acest caz sunt declaraţiile date de învinuiţii Preduţ Marius şi Preduţ Simona-Cristina (vol. 41, filele 8-21), ambii având calitatea de membri în biroul electoral al secţiei de votare. Astfel, aceştia au recunoscut implicarea personală în falsificarea listelor electorale ale biroului electoral al secţiei de votare", se arată în rechizitoriu.

La secţia nr .244 din Comuna Ploşca, din Judeţul Teleorman au fost identificate 43 de voturi fraudate. În rechizitoriu a fost inserată şi expertiza care dovedeşte că la fiecare din cele 43 semnăturile au fost falsificate. "După cum se observă din tabelul prezentat mai sus, în cazul acestei secţii de votare au fost probate un număr de 43 de semnături contrafăcute material pe lista permanentă a secţiei. Deoarece, cu ocazia numărării finale a voturilor, după orele 23:00, s-a constatat că numărul total de voturi exprimate (incluzându-le şi pe cele falsificate) coincide cu numărul de buletine de vot introduse în urna secţiei, tragem concluzia că, până la momentul numărătorii finale a voturilor, au fost introduse în urnă un număr suplimentar de 43 de buletine de vot în plus faţă de cele votate efectiv de alegători", se arată în rechizitoriu.

Acuzaţia DNA: Metoda 3 de fraudare: mortul a votat pe lista celor vii

În secţia 314 comuna Ţigăneşti din Teleorman au fost identificate 47 de voturi fraudate. Procurorii spun că au identificat 31 de semnături ale alegătorilor, falsificate pe lista permanentă şi 16 semnături ale alegătorilor falsificate pe lista suplimentară – urnă mobilă. Procurorii au identificat şi că pe lista cu alegătorii care au votat se regăseşte şi un mort.

"CĂLUGĂREANU DUMITRU - aşa cum rezultă din Procesul verbal din 17.08.2012, întocmit de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, figurează în listele electorale permanente aferente Secţiei de votare nr. 314 – comuna Ţigăneşti, jud. Teleorman, pagina 19, poziţia 130, ca persoană care a votat, cu toate că la data de 16.07.2012 acesta decedase, (vol. 15, fila 426)", se arată în rechizitoriu.

Acuzaţia DNA: Metoda 4 de fraudare - mituirea pedeliştilor din secţii

Procurorii arată că Daniel Răboj, primarul PNL din Bragadiru la data când a avut loc referendumul, i-a dat lui Marin Mitroi, reprezentant PDL în biroul electoral al secţiei de votare 112 din Bragadiru, suma de 200 de lei (jumătate în dimineaţa zilei de votare şi cealaltă jumătate seara, după închiderea urnelor), pentru ca acesta să închidă ochii şi să nu semnaleze fraudele de la vot.

Acuzaţia DNA: Metoda 5 de fraudare - voturi fraudate cu urna mobil

În Vrancea la o singură secţie de votare, DNA a demonstrat că au fost fraudate 245 de voturi. "Au fost falsificate listele electorale ale secţiei, după cum urmează: lista electorală suplimentară – secţie – falsificate numele, datele de identitate şi semnăturile a 163 de alegători;lista electorală permanentă a secţiei – falsificate semnăturile a 43 de alegători; lista electorală suplimentară – urnă mobilă a secţiei – falsificate semnăturile a 39 de alegători", se arată în rechizitoriu.

Procurorii arată că în această secţie s-a consumat şi un episod bizar care dovedeşte, în opinia procurorilor, că votul a fost fraudat. Dna susţine că doi cetăţeni s-au prezentat la secţia de votare şi au constat că deja votaseră cu urna mobilă. Preşedintele secţiei a anulat două voturi cu DA. Ceea ce spun procurorii dovedeşte că frauda s-a comis în favoarea USL. "O altă întâmplare relevantă în privinţa falsificării listelor electorale ale secţiei de votare priveşte situaţia alegătorilor Statache Dumitru şi Statache Dumitra.

Aceştia figurează la poziţiile 92 şi, respectiv, 93 de pe lista suplimentară – urnă mobilă, rubricile acestora fiind tăiate cu o linie de către înv. Sîngerean Sorin. Explicaţia acestuia (declaraţie Sîngerean Sorin – vol. 27, filele 65-69) este aceea că cei doi alegători au votat la domiciliul lor, prin procedura urnei mobile, dar ulterior s-au prezentat să voteze şi la secţia de votare, pe lista permanentă.

Cu toate acestea, după ce iniţial nu li s-a permis să voteze pe lista permanentă, în final, din cauza protestelor acestora, li s-a permis să voteze şi în această modalitate. Ca măsură compensatorie, înv. Sîngerean Sorin i-a tăiat de pe lista suplimentară – urnă mobilă, iar ulterior deschiderii urnelor s-ar fi anulat două buletine cu votul „DA"; acest lucru s-a întâmplat cu acordul întregului birou electoral al secţiei de votare".

Sursa: gandul.info

 

Back To Top