Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

scoli profesionaleŞcolile profesionale sunt din nou căutate. Zeci de clase de învăţământ tehnic vor fi create din această toamnă în marile oraşe ale ţării. Şi aceasta deoarece e nevoie de muncitori calificaţi, mai ales în zonele unde s-au ridicat parcuri industriale. Cei care vor opta pentru învăţământul profesional vor beneficia şi de burse de studiu.

La Cluj-Napoca ar putea fi înfiinţate în acest an 25 de clase profesionale. „Copilul va primi odată o bursă din partea statului de 200 de lei. Pe de altă parte, va primi o bursă din partea unităţii economice", spune Valentin Cuibuş, inspector general IŞJ Cluj, titrează digi24.ro.

Iar patronul unei companii din Dej, care se ocupă cu prelucrarea hârtiei, a anunţat că acordă 30 de burse de câte 300 de lei, după care le oferă elevilor locuri de muncă.

La Timişoara, trei companii germane care au fabrici în zonă şi-au ales deja viitorii angajaţi din rândurile elevilor unui colegiu tehnic din oraş. Ca să obţină cea mai bună forţă de muncă, nemţii au venit și cu profesorii lor.

Elevii sunt încântaţi că există companii care vor intra în competiţie pentru ei, dacă vor fi bine pregătiţi pentru meseriile pe care vor să le urmeze. Aşa că mulţi sunt dispuşi să facă eforturi mari, mai relatează sursa citată.

Învăţământul profesional are şi susţinerea ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu. „Le recomand tinerilor să se îndrepte către profesiile tehnice, către şcolile profesionale şi către facultăţile tehnice. A început să fie o mare lipsă de personal calificat în domeniul tehnic", susţine ministrul.

Dacă până acum numai absolvenţii claselor a IX-a se puteau înscrie într-o clasă profesională, din toamnă şi elevii care au absolvit gimnaziul vor putea alege să înveţe într-o astfel de clasă. Printre meseriile pe care le vor învăţa se numără cele de confecţioner, sudor, mecanic auto sau operator chimist.

Back To Top