Categorie: Știri naționale

dosare-instantaMetodele speciale de supraveghere sau cercetare se dispun și dacă urmărirea penală este începută in rem, prevede un proiect de Ordonanță de Urgență, în care se mai precizează că DIICOT va avea competență pe anumite infracțiuni dacă prejudiciul este mai mare de 500.000 de euro.

Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică, pe site-ul instituției, proiectul de Ordonanță de urgență pentru luarea unor măsuri de implementare necesare aplicării Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală și pentru implementarea altor acte normative.

Intrarea în vigoare la 1 februarie a celor două Coduri - penal și de procedură penală - a stârnit un val consistent de reacții, inclusiv din direcția Președintiei.

Printre reglementările criticate în spațiul public se numără și cea legată de interceptări, care, spun unele voci, nu le-ar mai da procurorilor posibilitatea să asculte telefoanele persoanelor asupra cărora ar exista suspiciuni, fără ca acestea din urmă sî fie înștiințate.

În acest context, premierul Victor Ponta a anunțat vineri că Guvernul va aproba săptămâna viitoare, miercuri, „mici ajustări" la Codul de procedură penală care vor clarifica și problema interceptărilor, pe baza unei centralizări prezentată vineri pe site-ul Ministerului Justiției, el adăugând că este "o prostie" să spui că noul cod protejează infractorii, titrează jurnaliștii d ela hotnews.ro.

Proiectul de ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru luarea unor măsuri de implementare necesare aplicării Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru implementarea altor acte normative

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Justiţiei, str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucureşti, pe fax, la nr. 037 204 1195 sau la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Back To Top