Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

joe biden bucurestiVicepreşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns, marți după-amiază, la București, la bordul Air Force 2, împreună cu soția sa, pentru o vizită oficială de două zile, în care se va întâlni cu președintele Traian Băsescu, cu premierul Victor Ponta, dar și cu reprezentanți ai societății civile. Tema centrală a vizitei este situația regională.

Joe Biden și soția sa Jill au fost întâmpinați, la sosirea pe aeroport, de către ministrul de Externe Titus Corlățean și de însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA, Duane Butcher. După ce a primit salutul Gărzii de Onoare, oficialul SUA s-a deplasat la Baza Aeriană Otopeni din Capitală. Întâmpinat de către ministrul Apărării, Mircea Dușa, care a declarat intenția ca baza militară de la Mihail Kogălniceanu să devină permanentă, Joe Biden a susținut un discurs în fața militarilor români și americani, în care a criticat intervenția Rusiei în Ucraina și a comentat criza din zonă.

Iată principalele idei ale discursului vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden:

- Mulţumesc pentru această primire. Este o cinste să am prilejul să văd trupele noastre lucrând împreună în Carpați.

- Mulțumesc românilor în uniformă care ne ajută să asigurăm securitatea.

- În România forţele americane au găsit aliaţi de nădejde. Consider că sunteţi cea mai bună generaţie de luptători. Sunteţi un grup extraordinar, un grup de patrioţi care păzesc libertatea în Europa. Sunt deosebit de mândru de dumneavoastră. Este o obligaţie sacră să fim alături de voi şi de NATO.

- Spun din partea preşedintelui, puteţi să vă bazaţi pe noi. Noi facem ceea ce spunem şi ne îndeplinim obligaţiile.

- Agresiunea din Crimeea ne reaminteşte de ce avem nevoie de NATO. Rusia a violat nu numai suveranitatea Ucrainei, dar şi principiul fundamental din secolul XX. Graniţele Europei nu trebuie schimbate cu forţa. Condamnăm acţiunile Rusiei în Crimeea.

- Naţiunile din NATO nu sunt singure.

DE CE ESTE IMPORTANTĂ VIZITA LUI JOE BIDEN?

Venirea numărului doi din administraţia SUA la Bucureşti este cel mai important eveniment în relaţia americanilor cu România, din ultimii ani, în ce priveşte rangul diplomatic. Greutatea vizitei lui Joe Biden, care va sta două zile la Bucureşti, a fost depăşită doar de prezenţa fostului preşedinte al SUA, George W. Bush, la summitul NATO din Capitală, din aprilie 2008.
Biden a mai fost la Bucureşti în 2009, pentru a discuta despre amplasarea scutului antirachetă de la Deveselu. Sosirea lui Biden în România, la mai puţin de o săptămână după ce şeful NATO a venit şi el aici, are loc în contextul extrem de tensionat din regiune, pe fondul crizei dintre Ucraina şi Rusia. SUA intenţionează să arate astfel susţinerea pentru integritatea Ucrainei, dar şi pentru România, ca ţară de graniţă a spaţiului Alianţei Nord-Atlantice cu sfera de influenţă a Rusiei. Joe Biden va susţine însă la Bucureşti şi teme interne, în special continuarea luptei împotriva corupţiei, titrează gandul.info.

În cursul celor două zile, vicepreşedintele Biden se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta. De asemenea, Biden, care va efectua vizitele alături de soţia sa Jill, se va întâlni cu reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi cu militari români şi americani.

Mai multe AICI

Back To Top