Categorie: Știri naționale

plata-ghiseuLa nivelul Alexandriei există un număr important de oameni care se confruntă cu reale dificultăţi financiare, oameni care nu-şi mai permit să-şi plătească utilităţile, impozitele sau chiriile. În acest sens, primarul Alexandriei, Victor Drăguşin a avut o iniţiativă pe care a supus-o dezbaterii Consiliului local şi care a devenit hotărâre de Consiliu local, prin care se persoanele care au situaţii dificile, demonstrate în urma unor anchete sociale serioase, pot beneficia de sprijin consistent.

Alexandria este singura reşedinţă de judeţ care oferă astfel de facilităţi oamenilor aflaţi în perioade dificile, lucru cu totul şi cu totul spectaculos, având în vedere şi numărul celor care pot beneficia de astfel de sprijin. În acest moment, sunt 1.200 de familii cu venituri de până în 400 de lei per membru de familie şi în cazul lor, toate debitele neachitate, generatoare de penalităţi, pot fi radiate.

Astfel, dacă în urma unei anchete sociale, se face constatarea că oamenii nu au posibilitatea de a plăti, municipalitatea alexăndreană intervine. O altă categorie este reprezentată de persoanele care deţin cu chirie locuinţă din fondul locativ de stat, care nu au plătit la timp conform contractului chiria, li s-au calculat penalităţi şi acestea au fost radiate prin voinţa consiliului local, asta în cazul familiilor care nu au venituri în măsură să acopere aceste cheltuieli, deci venituri de sub 400 de lei per membru de familie.

Mai multe AICI

Back To Top