Categorie: Știri naționale

comisie juridfica parlamentMembrii Comisiei juridice din Camera Deputaților au dat aviz pozitiv pentru anchetarea deputatului Valerian Vreme în dosarul Microsoft.

Potrivit lui Bogdan Ciucă, președintele acestei comisii, 17 deputați au votat în favoarea raportului întocmit pe numele lui Valerian Vreme, fost ministrul al Comunicațiilor în perioada septembrie 2010 - februarie 2012. Două voturi au fost anulate, a existat o abținere și numai un vot împotrivă.

Înainte de acest vot, deputații din comisia juridică l-au audiat pe Valerian Vreme. Acesta a precizat că acuzația care i se aduce este de abuz în serviciu, iar o hotărâre de guvern - invocată în dosar pentru suplimentarea licențelor Microsoft - nu a semnat-o el.

Raportul Comisiei juridice, cu aviz pozitiv, va pleca acum către Biroul Permanent, urmând ca apoi conducerea Camerei să convoace un eventual plen pentru votul asupra începerii urmăririi penale în cazul lui Valerian Vreme.

Avizul Comisiei este consultativ, plenul fiind cel care decide dacă dă curs cererii ca deputatul să fie urmărit penal.

Procururorul General a cerut Parlamentului în urmă cu două săptămâni declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Ecaterinei Andronescu, deputatul Valerian Vreme şi senatorul Şerban Mihăilescu în dosarul Microsoft.

Pe de altă parte, procurorii pot începe urmărirea penală în cazul a cinci dintre cei nouă foști miniștri suspectaţi de corupţie în dosar. Avizele semnate de preşedintele Traian Băsescu au ajuns luni după-amiază la DNA. Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Daniel Funeriu - vor fi citaţi la Direcția Națională Anticorupție pentru acuzaţi de abuz în serviciu şi luare de mită.

Mai multe AICI

 

Back To Top