Categorie: Știri naționale

ponta ganditorPreşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă "o ilegalitate constituţională" şi "o incompatibilitate", potrivit Constituţiei vechi.

Întrebat dacă faptul că Victor Ponta a fost şi ofiţer acoperit şi procuror nu este o ilegalitate, preşedintele Traian Băsescu a spus că este "o ilegalitate constituţională".

Întrebat dacă este ceva adevărat din ceea ce a afirmat luni seară preşedintele Băsescu, premierul a afirmat: "Nu este adevărat, sunt numai minciuni. Sunt numai minciuni".

"Vă spun cu toată deschiderea că azi o să mă rog şi pentru preşedintele Traian Băsescu, pentru că este extrem de tulburat şi frământat şi România nu trebuie să mai depindă de tulburările unei persoane. Eu cred că există instituţii ale statului care, dacă cineva a încălcat legea, îl va trage la răspundere", a declarat Ponta.

Reacții:

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat marți, întrebat cum comentează declarația președintelui că Victor Ponta a fost ofițer acoperit când a fost procuror, că singura situație de conflict cu legea era în cazul ofițerilor care "au turnat la Securitate, care au făcut poliție politică".

Robert Cazanciuc a spus că afirmațiile președintelui Traian Băsescu potrivit cărora Victor Ponta a fost ofițer acoperit al SIE in perioada 1997-2001 sunt "declarații de campanie", transmite Mediafax.

„E mai slabă decât sceneta lui Turcescu" a fost primul gând la auzul „demonstraţiei" lui Băsescu, pe nişte documente de guvern, cum că Ponta a fost ofiţer acoperit SIE între 1997 şi 2001”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

 

Back To Top