Categorie: Știri naționale

vaccinare antigripalaCampania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon începe în această săptămână, conform calendarului stabilit.

Campania vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Reprezentanții Ministerului Sănătăţii au finalizat procedura de recepţie a dozelor de vaccin gripal care vor fi utilizate pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Anul acesta, pentru campania de vaccinare de sezon vor fi asigurate 500 000 de doze de vaccin gripal, pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu afecțiuni cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, persoanele cu boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical și gravide.
Numărul dozelor de vaccin va fi suplimentat dacă acest lucru va fi necesar. Cantitatea de vaccin la nivel național a fost achiziţionată din străinătate și asta pentru că sinngurul producător de vaccin antigripal din țară, Institutul Cantacuzino, nu mai fabrică vaccinuri.Ca în fiecare an, vaccinarea propriu-zisă va fi realizată în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Medicii reamintesc că păstrarea regulilor de igienă personală, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, reprezintă una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor şi atrag atenţia cadrelor didactice şi părinţilor să îndrume elevii în acest sens.

Vaccinul din acest an protejează faţă de două tulpini gripale de tip A și una de tip B.

 

Back To Top