Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

klaus iohannis si angela merkelPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în cadrul declaraţiei comune susţinută la Berlin, cu Cancelarul Angela Merkel, că România contează pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluţii care să permită avansarea spre realizarea obiectivului aderării la spaţiul Schengen.

"Contăm pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluţii care să permită avansarea spre realizarea acestui obiectiv", a precizat Iohannis.

Șeful statului a menţionat că există argumente, pe care le crede convingătoare, care să ducă la eliminarea ultimelor rezerve din trecut, privind aderarea României la spaţiul Schengen, dând ca exemplu ultimul Raport MCV al Comisiei Europene.

"De asemenea, un argument solid, credem noi, rezidă în capacitatea şi contribuţia demonstrată de România la asigurarea securităţii frontiere externe a Uniunii", a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, joi, la Berlin, întrebată dacă se poate lua o decizie pe Schengen anul acesta, în privinţa României, că nu poate promite, dar a remarcat ultimele rapoarte pozitive MCV pentru ţara noastră, subliniind că vor fi discutaţi paşii următori în acest sens, titrează Mediafax.

Plecarea forței de muncă calificată din România este o mare pierdere, a spus președintele Klaus Iohannis, într-o conferință comună cu Angela Merkel. Șefului statului român a menționat că, din punctul de vedere al liberei circulații în Europa, în cazul României „se vede prima dată migrația sărăciei, care nu este semnificativă numeric". La rândul său, cancelarul german a amintit de românii calificați care muncesc în țara sa.

„Vreau să spun ceva despre migrația românilor în Germania. Nu vreau să generalizăm. Bineînțeles că există și mulți muncitori calificați din România care lucrează aici, de aceea cred că trebuie să menționăm acest fapt", a declarat Angela Merkel.

„Problema migrației sărăciei este o problemă care din nefericire s-a amestecat de prea multe ori cu problema liberei circulații a forței de muncă în Europa. Libera circulație a forței de muncă este un bun câștigat, enorm de valoros pentru noi toți în Europa", a declarat Klaus Iohannis.

„Din păcate, când este vorba despre România se vede prima dată migrația sărăciei, care nu este semnificativă numeric. Și se vede foarte greu și foarte rar se discută un fenomen care este semnificativ, este problematic pentru România și este un câștig net pentru Germania: este vorba despre migrația forței de muncă calificată și foarte calificată, care pleacă din România și vine în Germania", a menționat președintele României.

„Cunosc personal sute de astfel de persoane, ca să nu spun mii – că ar fi exagerat – care au plecat din România, au venit în Germania, s-au integrat perfect și muncesc aici cu folos. Pentru România, aceste persoane sunt o pierdere. Sistemul nostru educațional este relativ performant, dar o țară ca România are o problemă dacă părți semnificative din forța de muncă foarte calificată pleacă. Acest fenomen se numește brain drain și este în interesul nostru să găsim o contracarare", a punctat șeful statului român.

„Numărul celor care pleacă din România și vin, de exemplu, în Germania, calificați și muncesc este de multe ori mai mare decât numărul celor care sunt socotiți migranți ai sărăciei. România va trebui să se confrunte cu această problemă. Acest fenomen poate fi stopat în măsura în care reușim să inducem o dezvoltare economică sustenabilă, o creștere sensibilă a veniturilor - mai ales a tinerei generații și în măsura în care reușim prin transparentizare și în procedurile publice, dar și în procedurile de carieră în mediul privat, să garantăm tinerilor o șansă bună, o șansă reală în cariera lor, fie în spațiul public, fie în spațiul privat", a subliniat Klaus Iohannis.

„Există semne bune. Sunt oameni tineri care hotărăsc să se întoarcă în România fiindcă acum ei cred că și la noi se poate, dar mai este mult de lucru", a mai spus președintele României.

Mai multe AICI

 

 

Back To Top