Categorie: Știri naționale

monica macoveiMonica Macovei susţine că ANAF-ul ar trebui să meargă după marii datornici, nu să omoare sectorul privat, mic, de familie, "care găseşte locuri de muncă".

„Dar ce vedem zilele acestea? Vedem noile maşini ale ANAF cu geamuri fumurii – că şi-au luat şi maşini noi – cum se duc în pieţe, cum se duc la buticuri, la tarabe, la şaormării, la mici magazine în care omul cu soţia, soţia cu soţul îşi fac cât de cât o afacere de familie şi le închid pentru diferenţe de 3 lei, de 5 lei, de 10 lei. Oameni buni, ANAF-ul e făcut să meargă după marii datornici, nu să omoare acest sector privat mic, de familie, care găseşte locuri de muncă! Trebuie să-l promovezi să mai găsescă un loc de muncă, nu să-l opreşti, nu să-i îngheţi conturile, nu să-i dai o amendă pe care n-o s-o poată plăti niciodată. L-ai desfiinţat şi ai lăsat pe drumuri doi-trei oameni!", a declarat Monica Macovei la Digi24.

„În schimb, cei cu marile averi neimpozitate, cei cu hotărâri definitive, de la care trebuie să confişti sute de milioane, stau probabil la soare, la plajă, prin diverse insule, stau, joacă la ruletă la Monaco", a completat ea.

Fostul ministru al Justiţiei a subliniat totodată că esenţială în lupta împotriva corupţiei este confiscarea banilor din mită şi a celor făcuţi fără a putea fi justificaţi, dar şi că România nu are nevoie de o altă agenţie pentru recuperarea prejudiciilor.

Macovei susţine că protestele ar putea fi o soluţie de a pune presiune publică asupra ANAF.

Back To Top