Categorie: Știri naționale

vot local 2014Activitatea în secţiile de votare la alegerile parlamentare, va fi înregistrată audio-video neîntrerupt după ora 21.00, de când se închid secţiile şi până ce toţi membrii acestora părăsesc localul, a decis miercuri Guvernul.

„Una din măsurile şi obiectivele pe care le-am anunţat chiar de la începutul mandatului meu a fost acela de a veni cu nişte completări la măsurile tehnice care erau deja prevăzute în HG privind alegerile din 11 decembrie 2016, măsuri pe care le-am ţintit către obiectivizarea, către eliminarea oricăror posibilităţi de a avea fraudă îân partea a doua a procesului electoral, după închiderea urnelor de vot. Asta este şi raţiunea celor două măsuri pe care le-am adoptat prin HG. Prima se referă la ştampilele cu menţiunea votat şi la plicurile un nou model de plic şi un nou model de securizare a acestor ştampile", a declarat ministrul de Interne, Dragoş Tudorache.

Potrivit acestuia, plicurile vor fi transparente, autosigilante şi cu un număr unic de înregistrare, pentru a elimina suspiciunile cu privire la modul în care ştapilele vor fi închise şi securizate după ora 21.00.

„A doua măsură priveşte obligativitatea de a înregistra video, folosind tabletele care sunt deja în dotarea secţiilor de votare, atât în România, cât şi în secţiile din străinătate, pentru a înregistra un cadru general desfăşurarea procesului de numărare a votului. Este o măsură foarte importantă pentru a elimina orice suspiciune cu privire la acea etapă a procesului electoral, foarte importantă, o măsură care vine în susţinerea şi în beneficiul tuturor participanţuilor politici la cursa electorală, pentru că va da posibilitatea de a verifica integritatea procesului de numărare a voturilor în acea etapă", a adăugat Tudorache.

Back To Top