Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

amenda-politieJudecătorii Curţii Supreme au stabilit luni că atât poliţiştii care operează radarul cât şi colegii lor care află prin staţie pe cine să oprească sunt îndreptăţiţi de lege să-i amendeze pe şoferi pentru depăşirea vitezei legale. 

Dilema a fost tranşată de magistraţi la cererea unui avocat bihorean, scrie Adevărul.

„Poliţistul rutier poate încheia procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se afla poliţistul rutier", se arată în sentinţă. Decizia magistraţilor legitimează o practică frecventă a Poliţiei Rutiere: echipajul care are aparat de măsurare a vitezei anunţă prin staţie colegii ce maşină trebuie să oprească. Sentinţa dată de judecătorii de la Înalta Curte se va aplica după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Chestiunea amenzilor pentru viteză a ajuns în atenţia instanţei supreme după o sesizare făcută la Tribunalul Caraş Severin de către un avocat. „Eu am pus problema că operatorul radarului, transmiţând mai departe la un alt agent, poate determina posibile abuzuri sau simple greşeli. Dacă ai avut viteza de 60 de kilometri pe oră, iar agentul înţelege că a fost, de fapt, 90 de kilometri la oră? Cel care completează procesul-verbal are şi responsabilitatea a ceea ce menţionează în acel document. În cazul unui abuz sau al unei erori, cine răspunde: cel care a comunicat prin staţie viteza sau cel care a recepţionat?", se întreabă avocatul. La rândul lor, juriştii Poliţiei au invocat faptul că, atâta vreme cât aparatul radar este omologat, iar operatorul are licenţă de mânuire a aparatului respectiv, nu contează cine aplică efectiv sancţiunea contravenţională.
În mai 2016, instanţa Tribunalului Caraş Severin a constatat că sunt întrunite condiţiile de a sesiza Curtea Supremă – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Instanţa a precizat totuşi că amenzile nu pot fi aplicate „exclusiv în baza unor informaţii furnizate de o altă persoană". „Procesele verbale de constatare a contravenţiilor rutiere nu pot fi întocmite exclusiv în baza unor informaţii furnizate de o altă persoană, ci în baza unor constatări personale, indiferent de mijloacele folosite (propriile simţuri sau înregistrarea aparatului radar) ale celui ce îl întocmeşte", au arătat judecătorii de la Tribunalul Caraş Severin care au analizat cererea avocatului.
Decizia Curţii Supreme va unifica practica judiciară, judecătorii de la toate instanţele din ţară urmând să o aplice atunci când se vor confrunta cu un caz similar. În speţe similare, alte instanţe au anulat amenzile aplicate de poliţiştii care i-au oprit pe şoferi la indicaţiile echipajelor radar.

Back To Top