Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

dnaProcurorii DNA au dispus, în dosarul "Murfatlar", măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri, terenuri și fabrici de producere a băuturilor alcoolice până la concurența sumei de aproximativ 500 milioane lei, scrie AGERPRES.

Potrivit DNA, măsura asigurătorie vizează bunuri, terenuri și trei fabrici de producere a băuturilor alcoolice ce aparțin inculpaților Murfatlar România SA, Euroavipo SA, Bartenders Distilleries SRL, Compania de Supraveghere IG SRL, Hecta Viticol SRL și General Gas Management SRL.
Fabricile sunt din Prahova, Buzău și Constanța.
În data de 11 noiembrie 2016, DNA preciza, într-un comunicat, că procurorii anticorupție au pus sub acuzare, până la acel moment, 41 de persoane (oameni de afaceri și funcționari din cadrul Ministerului Finanțelor și ANAF) și 9 firme în dosarul de evaziune fiscală de la Murfatlar, în care prejudiciul se ridică la 600 milioane lei (apx. 130 mil. Euro) prin fraude în domeniul producerii și comercializării băuturilor alcoolice.
Acuzațiile sunt de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, evaziune fiscală și infracțiuni conexe infracțiunilor de evaziune fiscală.
Potrivit comunicatului, în dosar au fost puse sub acuzare 9 persoane juridice, pentru infracțiuni de evaziune fiscală și infracțiuni conexe infracțiunilor de evaziune fiscală, respectiv SC Murfatlar România SA, SC Euroavipo SA, SC Bartenders Distilleries SRL, SC Visteria Industries SRL, SC Oana Management SRL, SC Compania de Supraveghere IG SRL, SC General Gas Management SRL, SC Dante's Management SRL și SC Hecta Viticol SRL.
În ordonanțele procurorilor se arată că există date și probe din care rezultă că, în perioada 2010 — 2014, societățile Murfatlar România SA, Euroavipo SA și Bartenders Distilleries SRL, cu ajutorul celorlalte firme menționate, toate societăți deținute, administrate sau controlate în fapt de inculpații George Ivănescu, Cătălin Bucura, Gheorghe Zlotea, Constantin Cîrciumaru, Gheorghe Cosmin Popescu, Cătălin Florian Vasilescu și Sorin Vasile Săvoiu, au produs un prejudiciu total de 597.218.168 lei (aproximativ 132 milioane de euro) bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligațiilor fiscale.
Anchetatorii susțin că activitatea infracțională s-a desfășurat în condițiile în care anumiți funcționari publici din cadrul autorităților fiscale și vamale competente fie nu au îndeplinit actele la care erau obligați prin atribuțiile de serviciu, fie au îndeplinit asemenea acte în mod defectuos.
Cauzele producerii acestui prejudiciu, identificate în acest dosar, sunt: autorizarea, cu încălcarea dispozițiilor legale, a trei antrepozite fiscale de producție alcool și băuturi alcoolice deținute de societăți; sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată a accizelor și a altor obligații fiscale prin înregistrarea unor operațiuni fictive, care au mărit taxa deductibilă; îngăduința funcționarilor publici care nu au îndeplinit actele la care erau obligați și nu au dispus măsurile prevăzute de lege pentru a opri activitatea antrepozitelor, deși societățile au înregistrat lună de lună obligații fiscale restante, iar cuantumul acestora a crescut constant.
În luna octombrie a anului trecut, au fost arestați preventiv George Ivănescu, acționar la compania de vinuri Murfatlar, precum și acționari sau administratori la firme de producere a băuturilor alcoolice: Constantin Cîrciumaru, Cătălin Bucura, Gheorghe Zlotea, Gheorghe Cosmin Popescu, Cătălin Florian Vasilescu și Sorin Vasile Săvoiu.
Tot atunci, au fost plasați în arest la domiciliu Cristian George Lascu, fost director al Direcției de politici și legislație în domeniile vamal și nefiscal din cadrul Ministerului Finanțelor; Irina Tănase, fost șef al Direcției de Autorizări din cadrul Autorității Naționale a Vămilor, și Ioan Toma, fost director general al Direcției generale juridice din cadrul ANAF.
Totodată, sunt urmăriți penal mai mulți directori din Ministerul Finanțelor Publice și ANAF, dar și fostul secretar de stat Mariana Vizoli și șeful Antifraudă, Daniel Diaconescu.

Back To Top