Categorie: Știri naționale

ploi vijeliiVremea va continua să fie oscilantă în următoarele două săptămâni, cu intervale în care vremea va fi, în general, mai rece decât în mod obișnuit la această dată.

Valorile termice vor fi încadrate apoi în normele climatologice ale perioadei, alături de precipitații importante cantitativ, mai ales în perioada 18 - 20 aprilie, precum și după 27 aprilie, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru următoarele două săptămâni, potrivit Agerpres.

În Muntenia, în prima săptămână de prognoză valorile maxime de temperatură se vor situa în general sub cele climatologic specifice perioadei, iar media lor se va încadra între 8 grade (care se pot înregistra în zilele de 20 și de 21 aprilie) și 16 grade (în 23 aprilie). În cea de a doua săptămână se va încălzi treptat, iar în ultimele zile media maximelor diurne va urca spre 21 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până în dimineața zilei de 22 aprilie, când media lor va coborî până la -2 grade, apoi vor crește, astfel că, după data de 27 aprilie, se vor atinge minime care în medie vor fi de aproximativ 7 grade. Până în data de 21 aprilie, temporar, vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ, apoi probabilitatea de ploaie va fi în scădere.

La munte, între 17 - 24 aprilie, temperaturile vor avea variații destul de semnificative. Temperaturile maxime vor avea valori medii între -3 și 6 grade, iar cele minime între -10 grade (în dimineața zilei de 21 aprilie) și -4 grade (în dimineața de 21 aprilie). Din 25 aprilie și până la finalul intervalului de prognoza, temperaturile vor rămâne relativ constante. Media lor va fi pozitivă, astfel că ziua va avea valori până la 9 - 10 grade, iar noaptea de până la 2 grade. Vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai importante cantitativ între 18 - 21 aprilie.

Citește aici datele ANM pentru toate regiunile

Back To Top