Categorie: Știri naționale

Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, a tras, luni seară, un semnal de alarmă, arătând că noul mod de impozitare pe care Guvernul dorește să-l implementeze va lovi în familii cu venituri reduse, cum sunt cele formate din pensionari cu pensii mici.
Dumitru Costin a explicat, într-o emisiune la un post central de televiziune, cum vor ajunge aceste categorii de români să achite taxe mai mari decât în prezent. "O familie formată din doi pensionari, unde fiecare pensie e mai mică de 2.000 de lei. La un venit cumulat pe familie de 3.500 e lei, azi nu se plătește nimic. De la 1 ianuarie 2018, vor plăti 600 de lei. Deci, 50 de lei pe lună", a arătat Dumitru Costin.
Potrivit acestuia, a doua categorie afectată va fi reprezentată de familiile monoparentale. "Când părintele singur are în grijă un copil și se află în concediu maternal, din nou, e vorba de pierderi de venit", susține liderul BNS, argumentând că Ministerul de Finanțe nu a contrazis aceste informații la care el a avut acces.

Back To Top