Categorie: Știri naționale

spitalul jebelCadavrul unei paciente a stat în curtea Spitalului de Psihiatrie Jebel, judeţul Timiş, mai bine de o lună. Trupul neînsufleţit a fost găsit de câţiva muncitori, într-un tufiş, din curtea spitalului.

Femeia, în vârstă de 60 de ani, bolnavă psihic, a fost internată la Jebel, în urmă cu o lună de zile, de către fiica sa, deoarece starea ei se înrăutățise și familia nu mai putea să o îngrijească. La două zile după internare, fata bătrânei a fost sunată de la spital și anunțată că mama ei a dispărut, informează România TV. Potrivit banatenii.ro, în această săptămână, familia a fost anunțată că bătrâna a fost găsită, moartă, în bălăriile din apropierea spitalului.

"Au găsit-o nişte muncitori de la spital, în tufişurile şi bălăriile de lângă spital. Asta a aflat soţul când s-a dus să o identifice, i-a auzit vorbit pe angajaţi, că nu i-a spus nimeni nimic, oficial, până acum. Nu-mi vine să cred că e posibil aşa ceva. Când am dus-o acolo, am lăsat-o în grija lor, am fost pusă să şi semnez pentru asta. Cum e posibil să dispară un om dintr-un spital şi să nu fie căutat tocmai împrejurul locului de unde a dispărut? Asta nu pot să înţeleg", afirmă fiica pacientei, care susţine că, după înmormântare, va da în judecată unitatea medicală, mai transmite sursa citată.

Conform unui răspuns al Ministerului Sănătății, pentru dispariția pacientei conducerea spitalului a acordat o singură sancțiune, o mustrare verbală, unei infirmiere. Polițiștii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

Back To Top