Categorie: Știri naționale

Samsarii  care umflă preţurile autovehiculelor după ce le falsifică kilometrajul vor putea ajunge să stea până la doi ani după gratii, pentru o asemenea faptă.

 

Pedeapsa este propusă de mai mulți parlamentari, printre care și fostul preşedinte Traian Băsescu, în prezent senator. Dacă inițiativa se va transforma în lege, vânzătorii de mașini vor fi obligaţi să completeze pe proprie răspundere numărul real de kilometri ai vehiculului. Iar mincinoșii vor fi acuzați de... fals în declarații. ″În cazul înstrăinării vehiculului, fostul proprietar al acestuia este obligat să completeze pe certificatul de înmatriculare o declaraţie pe proprie răspundere privind datele de identificare ale persoanei către care a înstrăinat vehiculul, dată înstrăinării, precum şi indicaţia contorului kilometric la dată înstrăinării", se spune în proiectul de modificare a Codului rutier, citat de stirileprotv.ro. Dacă ulterior, se va dovedi că a fost dat înapoi kilometrajul, vânzătorul poate fi acuzat de fals în declaraţii, infracţiune pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.
Sursa citată menționează că, de la începutul anului şi până acum, din șapte mașini înmatriculate în România, șase erau sunt aduse din străinătate, la mâna a două. În jur de 253.000 de autoturisme de care europenii din vest s-au debarasat au fost luate de bune de ai noştri.
Falsificarea numărului de kilometri crește prețul mașinii chiar și cu 1.000 de euro. Legea care ar urmă să le vină de hac samsarilor ce recurg la astfel de practici va intra în dezbaterea aleşilor la toamna.

Back To Top