Categorie: Știri naționale

Furnizarea apei potabile într-o localitate din județul Galați a fost restricționată după ce consumul a crescut enorm, din cauza numărului mare de piscine din localitate.

Ciudata situație se petrece la Vânători, unde piscinele construite lângă vilele care au apărut peste tot în cele trei sate ale comunei consumă un volum enorm din reţeaua centralizată, potrivit Mediafax. "Debitul necesar la Vânători este unul incredibil de mare, nu am putut să cred că lumea poate consuma atâta apă. Necesarul de apă este un metru cub pe zi de familie, iar noi putem asigura doar 400 litri pe familie. Este un consum care nu are legătură cu un consum urban normal. Este foarte grav pentru că pe anumite zone din localitate în această perioadă avem ţeava goală. Deci efectiv oamenii nu au nici măcar să bea două picături. Este un lucru foarte grav. Asta în timp ce alţii care sunt la începutul coloanei reuşesc să-şi ude grădina şi nu-i interesează de ceilalţi. Sunt şi foarte multe familii înstărite pe raza localităţii care au piscină şi vor să-şi întreţină gazonul si grădinile", a declarat primarul comunei Vânători, Marian Ghinea, pentru sursa citată.
Edilii din Vânători au fost nevoiţi să ia măsuri: serviciul a fost raţionalizat, iar în viitorul apropiat comuna va cumpăra apă de la societatea Apă Canal, furnizorul din oraşul Galaţi.
Comuna Vânători are circa 9.000 de locuitori şi este situată la circa 5 kilometri de municipiul Galaţi.
În urmă cu trei ani, comunitatea formată din trei sate a refuzat să se conecteze la reţeaua urbană, deşi investiţia s-ar fi realizat prin intermediul unui program european. Edilii din fosta administraţie au investit în propria reţea care se alimentează din patru puţuri, mai scrie sursa citată. Consumul de apă a crescut peste cifrele estimate atunci, în condiţiile în care vilele s-au înmulţit foarte tare. De asemenea, forajele efectuate pentru amenajarea unor noi puţuri fie au eşuat, fie au descoperit apă contaminată cu nitraţi şi nitriţi.

Back To Top