Categorie: Știri naționale

Ministerul de Finanțe a anunțat o nouă extragere în cadrul Loteriei bonurilor fiscale, pentru desemnarea bonurilor câștigătoare emise în luna iulie.
Extragerea bonurilor fiscale câștigătoare emise între 1 și 31 iulie 2017 este programată duminică, 20 august 2017, a anunțat Ministerul de Finanțe. Fondul de premiere pus la bătaie este, ca la fiecare ediție, de un milion de lei, din această sumă urmând să fie acordate cel mult 100 de premii.
Duminică vor fi extrase ziua și valoarea bonului câștigător, iar norocoșii au la dispoziție 30 de zile să revendice premiul. Dacă numărul lor este mai mare de 100, ulterior MFP va organiza o nouă extragere, pentru selectarea câștigătorilor dintre cei care dețin bonuri valide.
Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine). Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câștigătoare în prima etapă de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul", pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparenței, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP și ANAF. În situația în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este împărțit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticității bonurilor câștigătoare. Dacă în urma centralizării se constată depășirea numărului maxim de 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câștigători.

Back To Top