Categorie: Știri naționale

Ministerul Educației a lansat procedura pentru alegerea unui județ care va beneficia de digitalizare completă a rețelei școlare, în baza unei investiții care se va ridica la aproximativ 25 de milioane de euro.

Un județ din România va beneficia de digitalizarea rețelei școlare. Selecția a început deja, iar ministrul Educației a anunțat că sunt 11 candidate care ar putea beneficia de investiția de 25 de milioane de euro. "În etapa de selecţie, au intrat judeţele care nu sunt dezvoltate pe finanţare europeană, cele care au un număr de profesori între 4.000 şi 5.500 şi un număr de elevi cuprins între 45.000 şi 70.000, iar ceea ce este foarte important, să aibă sustenabilitate din partea autorităţilor locale. Am înaintat adresă către cele 11 judeţe eligibile, urmează ca, după ce avem răspunsul că îşi preiau acele obligaţii de sustenabilitate, să vedem pe care dintre cele 11 îl vom alege", a declarat Liviu Pop, ministrul Educaţiei.
Ce va însemna această digitalizare? Potrivit oficialului, în școlile din județul respectiv vor exista o tabletă pentru fiecare bancă, un laptop pentru fiecare profesori, fiecare clasă va fi dotată cu tablă inteligentă, video-proiector și panou. De asemenea, pentru învățământul profesional vor fi achiziționate imprimante 3D.

Back To Top