Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Rectorul Universității București, Mircea Dumitru, și-a anunțat demisia din toate funcțiile pe care le ocupă în Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, ca urmare a numirii lui Valentin Popa, colegul său de la Suceava, în funcția de ministru al Educației.

Mircea Dumitru, care a ocupat funcția de ministru al Educației timp de câteva luni, între 2016 și 2017, în mandatul de premier al lui Dacian Cioloș, a explicat, printr-o postare pe Facebook, de ce a recurs la acest gest, condamnând numirea lui Valentin Popa, rector al Universității din Suceava, la conducerea MEN:
"Domnule Ministru,
Vă rog să luați notă de demisia mea din toate funcțiile pe care le ocup în cadrul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU): membru în Consiliul General, Președinte al Comisiei de Filosofie, membru al Comisiei de Filosofie.
Domnule Ministru,
Prezența mea în acest Consiliu ar fi total irelevantă și ar induce unui observator imparțial de bună credință falsa impresie a unui acord de fond între viziunea dumneavoastră și a mea cu privire la standardele eticii academice, în timp ce mie îmi este evident, urmărind declarațiile publice de astăzi ale domniei voastre, că aș fi pus în situația de a accepta compromisuri care sunt inacceptabile.
Am reflectat la nevoia de a pune în acord conduita mea publică și asumarea unor funcții în serviciul comunității academice cu valorile integrității profesionale în care continui să cred cu obstinație. Și am ajuns la concluzia că un act salubru de minimă decență publică este să mă retrag din toate funcțiile asociate cu funcționarea Ministerului Educației.
Atâta timp cât poziția de ministru a fost gerată de un obedient membru de partid, executant servil al poruncilor venite «de la centru», deși nu m-am simțit în ordine cu mine însumi, am considerat că nu există - încă - o puternică incompatibilitate între, pe de o parte, faptul ca demnitarul cu cea mai înaltă funcție în sistemul de educație era un agramat lamentabil și un incult irecuperabil și, pe de altă parte, lucrarea mea în slujba acreditării academice în domeniul meu de expertiză, filosofia. Am considerat că e o datorie pe care o am față de comunitatea mea profesională.
Dar acum, lucrurile au luat o întorsătura grotescă!
Atunci când demnitatea publică ocupată cândva de Spiru Haret îi revine unui universitar care este și rector, iar acesta suferă dramatice episoade de luptă infantilă cu gramatica de bază a limbii române și ar trebui, mai degrabă, să "pună mâna" pe o carte elementară de sintaxă și de semantică a frazei, decât să gestioneze o reponsabilitate uriașă pentru copiii și viitorul acestei țări, ... ei bine! în astfel de circumstanțe, prezența mea în continuare în consilii ale ministerului ar dăuna mult propriei mele sănătăți sufletești.
Din păcate sau, cine știe, poate din fericire, constat că nu mai sunt contemporan cu propria mea epocă sau cu timpul vieții mele! Este momentul să ma retrag în liniște și să «îmi cultiv propria grădină» (Voltaire).
Fără speranță, dar împăcat cu mine însumi,
Mircea Dumitru"
După ce o scrisoare semnată de 45 de rectori din țară, de susținere a lui Valentin Popa a apărut în spațiul public (VEZI DETALII), și Rectorul Ioan Aurel Pop, de la Universităţii Babeş-Bolyai, a anunțat că, deși apare printre semnatarii scrisorii respective, el nu s-a alăturat acestui demers. Prin intermediul purtătorului de cuvânt al UBB, acesta a anunțat, potrivit DIGI 24, că nu a semnat declarația de susținere a lui Valentin Popa pentru funcția de ministru al Educației și că universitatea pe care o reprezintă nu se implică în nicio dispută și susținere politică.

Back To Top