Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Secția de procurori a Consiliului SUperior al Magistraturii a dat, marți, aviz negativ pe cererea formulată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, în baza celor 20 de puncte expuse la finalul săptămânii trecute, într-un raport referitor la activitatea DNA (VEZI DETALII).

Președintele secției și vicepreședintele CSM Codruț Olaru a anunțat rezultatul votului, fără a preciza care a fost ponderea votanților în favoarea, respectiv împotriva cererii, dar și fără a argumenta în vreun fel rezultatul, precizând că o motivare detaliată va apărea în zilele următoare.

Avizul CSM are doar rol consultativ, iar, potrivit legii, decizia îi aparține președintelui Klaus Iohannis.

Procurorul șef al DNA nu a comentat votul de ieri, apreciind că a spus deja tot ce avea de spus. DNA a publicat, pe site-ul propriu, un amplu punct de vedere față de propunerea formulată de ministrul Justiției privind revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Parchetul General a transmis la rândul său un comunicat în care susține că ne apropiem de crearea unui precedent periculos, menținându-și punctul de vedere, cum că nu există un temei legal pentru care ministrul Justiției să ceară revocarea Laurei Codruța Kovesi. "Avizul negativ dat de Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerii ministrului justiției de revocare din funcție a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA)  confirmă punctul de vedere exprimat constant de conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) privind inexistența unui temei legal pentru luarea unei asemenea măsuri. Revocarea din funcție a unui procuror nu poate opera decât în condițiile clar stabilite de lege, atât sub aspectul motivelor cât și al procedurilor, prevăzute de lege și de Regulamentul de organizare și funcționare al CSM, aprobat prin Hotărârea nr. 326/2005, astfel încât să nu se aducă atingere independenței, imparțialității și reputației magistratului vizat. În același sens, obligația ministrului justiției de a motiva temeinic solicitarea de revocare trebuie să constituie o garanție împotriva abuzurilor si arbitrariului, ignorarea acestui principiu fiind de natură să creeze un precedent periculos în privința interferenței politicului în activitatea sistemului judiciar", se arată în punctul de vedere transmis de PÎCCJ.

Back To Top