Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Senatorii au adoptat un proiect de lege care prevede amenzi pentru ... gălăgioși! Acesta stabilește limite de zgomot maxim admisibile în locuințe și în instituții publice, precum și amenzi pentru depășirea acestora.

Proiectul, adoptat de Senat ca primă cameră sesizată, prevede amenzi de până la 1.500 de lei (și chiar cu jumătate peste limitele sancțiunilor stipulate, în cazul repetării contravenţiilor) pentru depășirea pragurilor de zgomot stabilite în cazul locuințelor și a instituțiilor publice. Votul senatorilor vine totuși după un aviz negativ al Guvernului, care atrăgea atenția că " modalitatea de calcul al nivelului de presiune acustică este nepotrivită, în contextul în care la apariţia organelor de ordine publică solicitate prin apelul 112 astfel de activităţi încetează". Acesta ar putea fi un imediment în multe situații, dar în sprijinul autorităților vine faptul că aceste contravenţii pot fi constatate nu doar de către ofiţerii sau agenţii de poliţie, ci şi de către primar, împuterniciţii acestuia, ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii din Jandarmerie, poliţiştii de frontieră. Mai mult decât atât, un amendament stabilește că, dacă măsurarea zgomotului nu se poate realiza din cauze ce ţin de caracteristicile mijlocului tehnic, ale procedurii de măsurare sau de natura zgomotului produs, constatarea contravenţiilor se va face pe baza propriilor simţuri ale agentului constatator.

Potrivit actului normativ, constituie contravenţie "tulburarea fără drept a liniştii persoanelor din locuinţe sau din alte imobile cu funcţiuni echivalente locuirii, între orele 7.00 - 14.00 şi 16.00 - 23.00 de către orice persoană, prin depăşirea nivelului de presiune acustică de 35 dB, măsurat în interiorul locuinţei sau al imobilului persoanei vătămate, în camera indicată de aceasta, cu ferestrele închise, ca urmare a producerii de zgomote, larmă, strigăte, ţipete ori alte manifestări similare sau a folosirii oricărui aparat, obiect ori instrument muzical", dar și depăşirea nivelului de presiune acustică de 30 dB în locuinţe între orele 14.00 - 16.00 şi 23.00 - 7.00, măsurat în condiţii similare.

Propunerea legislativă încadrează tot la contravenţii tulburarea fără drept a activităţilor desfăşurate în clădirile în care funcţionează instituţii de învăţământ, spitale sau alte centre de îngrijire medicală, instante de judecată, alte autorităţi publice centrale sau locale, instituţii publice, regii autonome, societăţi reglementate de Legea societăţilor 31/1990, lăcașe de cult, partide sau alte formaţiuni politice, organizaţii guvernamentale ori neguvernamentale, ambasade sau reprezentante ale altor state ori ale organizaţiilor internaţionale de pe teritoriul României, în timpul de funcţionare, dacă acesta se încadrează între 7.00 - 23.00, de către orice persoană, prin depăşirea nivelului de presiune acustică de 45 dB". Pentru intervalul orar 23.00 - 7.00, nivelul stabilit este de 35 dB.

Ca să vă faceți o idee de spre ce nivel de zgomot reprezintă aceste praguri, iată câteva exemle date de prof. dr Dorin Sarafoleanu, pentru Jurnalul Național. Acesta spune că pragul maxim de zgomot suportat de om este pragul dureros, la 120 de decibeli. În discotecă se ating 115 decibeli. Plânsul unui copil are 100 de decibeli. În metrou se aud 90 de decibeli. Un avion îndepărtat produce 100 de decibeli, claxonul are 95 de decibeli. Ştiinţa a măsurat ţipătul omului care este de 70 de decibeli. Ciripitul păsărelelor este de 60 de decibeli. O conversaţie normală se face la 50 de decibeli, iar vocea şoptită are 30 de decibeli.

În cazul acestui proiect, Camera Deputaților este for decizional.

Back To Top