Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Prezența virusului pestei porcine africane a fost confirmată în produse din carne de porc confiscate în Vama Halmeu.

Prezența virusului a fost confirmată de testele de laborator, în produse confiscate la finalul lunii martie. Inițial, ANSVSA a făcut anunțul referitor la un tip de salam, pentru ca, miercuri, să completeze informarea, precizând că Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA), Laboratorul Național de Referință pentru pesta porcină africană (PPA) a finalizat testele de laborator realizate și pe un alt produs care făcea parte din lotul de alimente confiscate la vama Halmeu, în data de 26 martie. De această dată, este vorba despre o probă prelevată dintr-un cârnat, produs în mod tradițional, confiscat de la un cetățean ucrainean.

Într-un comunicat al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru SIguranța Alimentelor se arată că "examenele de laborator au pus în evidență, și în acest produs, prezența genomului viral al pestei porcine africane. În cadrul IDSA au mai fost analizate și alte probe prelevate din mezelurile confiscate, prezența virusului PPA fiind depistată, până în acest moment în două produse: salam și cârnat, produse, în sistem tradițional, «în casă». ANSVSA atrage atenția cetățenilor despre pericolul prezentat de această boală, care, chiar dacă nu prezintă pericol pentru om, are consecințe economice dezastruoase. Virusul PPA este foarte rezistent atât în mediu, cât și în produsele de origine animală și în furaje".

În România este în vigoare, în prezent, o interdicție de a introduce în țară porci vii, carne de porc proaspătă, refrigerată sau congelată și produse din carne (cârnați, șuncă, carne sărată etc.), provenite din Republica Moldova și Ucraina.

Activitatea de monitorizare a confiscatelor – produse alimentare de origine animală și furaje – va continua și va fi completată cu examene de laborator pentru depistarea virusului PPA.

Foto ilustrație

Back To Top