Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

cartofi noiInspectorii fitosanitari din România au depistat o cantitate de 1.100 de tone de cartofi de provenienţă Egipt, care au primit interdicţia de a intra în ţară prin portul Constanţa, a informat Ministerul Agriculturii. Cantitatea mare de cartofi era adusă în ţară cu un vas provenind din Republica Moldova, informează autorităţile, care au precizat că la analize a fost depistată prezenţa bacteriei Ralstonia solanacearum (Putregaiul brun) şi că, dacă aceasta ar fi intrat în ţară, exista un risc major al contaminării solului şi a apelor de suprafaţă cu bacteria respectivă.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, a derulat mai multe verificări, în urma cărora a depistat o cantitate de 1.100 tone de cartofi de provenienţă Egipt, care au primit interdicţia de a intra în ţară prin portul Constanţa, deoarece, conform analizelor de laborator a fost depistată prezenţa bacteriei Ralstonia solanacearum (Putregaiul brun), informează publicaţia Adevărul în ediţia electronic de luni.

„Tuberculii de cartof au fost prelevaţi în baza Deciziei de punere în aplicare a Comisiei din data de 29 noiembrie 2011 pentru autorizarea statelor membre în vederea adoptării provizorii a unor măsuri urgente împotriva răspândirii bacteriei Ralstonia solanacearum (Smith) Yabuuchi et al. provenind din Egipt. Măsura interdicţiei a fost luată în baza H.G. 563/2007 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 136/2000 privind măsurile de protecţie împotriva introducerii şi răspândirii organismelor de carantină dăunătoare plantelor sau produselor vegetale în România, art. 14 (19) lit. A”, se arată în comunicatul instituţiei.

Potrivit acesteia, impactul economic ar fi putut fi extrem de sever, având în vedere că la ora actuală nu există metodă chimică sau biologică pentru controlul acestui organism dăunător şi, mai mult decât atât, ar exista riscul contaminării solului şi a apelor de suprafaţă cu bacteria provenită din resturile rezultate în urma consumului cartofilor precum şi din cartofii deterioraţi şi evacuaţi ca resturi menajere.

Back To Top