Categorie: Știri naționale

liviu dragnea euronewsPreşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost condamnat, joi, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul penal vizând angajarea fictivă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman a unor persoane care în realitate prestau activităţi de secretariat la PSD Teleorman. Politicianul a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu, în timp ce magistraţii de la Înalta Curte l-au achitat pentru celălalt cap de acuzare existent în dosar, cel de fals intelectual. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată.

Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie a decis joi condamnarea lui Liviu Dragnea, decizia fiind luată cu o opinie separată, unul dintre cei trei judecători din complet considerând că Dragnea, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, ar trebui achitat. 

Sentinţa vizează şi interzicerea unor drepturi, inclusiv cele de a alege şi de a fi ales. Totuşi, ea nu este definitivă, iar liderii PSD şi ai ALDE au reacţionat imediat şi au precizat că Dragnea ar trebui să beneficieze în continuare de prezumţia de nevinovăţie.

În acelaşi dosar au fost condamnate mai multe persoane, inclusiv angajatele care, potrivit procurorilor, nu ar fi trecut niciodată pe la locurile de muncă de la Direcţia de Asistenţă Socială:

Fosta sefa DGASPC, Alesu Floarea, unanimitate, abuz în serviciu: 1 an si 6 luni. Anulează condamnarea cu suspendare într-un alt dosar și va executa 3 ani de închisoare și un spor de 7 luni. Condamnarea: 3 ani, 7 luni și 20 de zile

Fostul director executiv al DGASPC Teleorman, Milos Rodica: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Decizie dată în majoritate.

Fostul director executiv-adjunct de la DGASPC Teleorman, Olguța Șefu: 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu; 1 an de închisoare pentru fals intelectual. Contopește pedepsele: 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizie dată în majoritate.

Fostul șef de serviciu DGASPC Teleorman, Ionel Marineci, 3 ani de închisoare cu suspendare.  Cu opinie separată pentru reținerea circumstanțelor atenuante

Fostul șef de serviciu DGASPC Teleorman, Valentina Marica: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea: amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei, cu încetarea procesului penal și cu opinie separată în sensul achitării. Bombonica Prodana şi-a achitat partea de prejudiciu, iar procurorii ceruseră suspendarea procesului.

Fost șef de serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, Claudiu Balaban: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, 1 an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire: 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizie dată cu majoritate. Cu opinie separată în sensul achitării pentru abuz în serviciu și circumstanțe atenuante pentru fals intelectual.

Fost șef de serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, Gheorghe Nicușor: 3 luni de închisoare pentru fals intelectual, 1 an de închisoare pentru abuz în serviciu. După contopirea pedepselor: 1 an de închisoare cu suspendare. Cu opinie separată în sensul achitării pentru abuz în serviciu.

Anisia Niculina Stoica, una dintre secretarele PSD angajate la DGASPC Teleorman care a recunoscut acuzațiile: decizie în unanimitate - 3 luni de închisoare pentru complicitate la fals, în majoritate - 1 an de închisoare pentru complicitate la abuz. După contopire: 1 an de închisoare cu suspendare. Cu opinie separată în sensul achitării pentru complicitate la abuz în serviciu

Fostă secretară PSD Teleorman, Adriana Botorogeanu: 2 ani de închisoare cu suspendare.

Back To Top