Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

O iniţiativă legislativă prin care furnizorul de energie electrică va fi obligat să citească lunar contorul, fără a mai impune facturi estimate trimestrial, va intra în dezbatere în Senatul României, urmând la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Inițiativa urmărește modificarea art.57 alin.(2) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr.123/2012, fiind iniţiată de deputatul ALDE Ică Florică Calotă şi de deputatul PSD Neculai Iftimie, potrivit Agerpres.

Modificările aduse îşi propun eliminarea emiterii facturilor estimative de către furnizori, pe care clienţii au obligativitatea să le plătească. În schimb, furnizorii de energie electrică ar trebui să treacă şi să citească lunar contorul pentru clienţii casnici.

„Furnizorul trebuie să asigure citirea lunară a contorului pentru consumatorii casnici, să pună la dispoziţia acestora mai multe modalităţi de plată a energiei furnizate şi să permită să opteze pentru oricare dintre acestea”, se precizează în proiect. Cum motivează iniţiatorii această măsură: „Facturile de electricitate emise de furnizorii din domeniu pentru consumatorii casnici au început să fie împovărătoare comparativ cu bugetul acestora.

Prin emiterea unor facturi estimative de către furnizori şi prin obligativitatea plăţii acestora, foarte mulţi consumatori casnici, din care majoritatea pensionari, au devenit creditorii furnizorilor. Mai clar spus, în cazul emiterii facturii estimative, în care indexul evaluat este mai mic decât cel de pe contor, clientul casnic este obligat prin lege să plătească factura, altfel acestuia i se reziliează contractul şi este debranşat de la electricitate”.

Back To Top