Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Vineri au loc, la Ministerul Educației, consultări între conducerea MEN și reprezentanții sindicatelor, părinților și elevilor, pe tema introducerii testelor grilă, din vara lui 2019, la probele scrise ale Evaluării Naționale și Bacalaureatului.

 

Surse citate de HotNews au anunțat că introducerea testelor grilă la Bacalaureat și Evaluare Națională se amână cu un an. Inițial, s-a vorbit despre introducerea noului tip de subiecte încă din 2018, deși anul școlar a început deja, iar absolvenții care vor da examene, în vară, au susținut simulări cu subiecte pe vechea structură.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va susţine amânarea acestui nou model de examen. "Poziţia noastră este că ne opunem aplicării testelor grilă începând cu 2019. Dorim mai întâi să se facă o pilotare, o simulare cu teste grilă. Să nu uităm că în 2018 elevii de clasa a VII-a şi cei de clasa a XI-a, adică cei care vor susţine examenele naţionale în 2019, au făcut simularea pe modele vechi de subiecte. În momentul de faţă dorim să amânăm testele grilă şi să facem un studiu temeinic asupra acestui lucru", a spus Eugenia Sandu , reprezentanta Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, pentru FSLI.

"Noi vom vedea ce zic elevii şi părinţii. Dar nu suntem de acord cu introducerea acestor teste grilă de anul acesta şcolar. Nu schimbăm regulile în timpul jocului, mai ales că atunci când erau în clasa a XI-a elevii de clasa a XII-a de astăzi au primit modelele vechi de subiecte. Iar din ce am văzut grila prezentată nici nu a fost concepută bine. Cineva poate la nimereală să ia nota cinci, cel puţin la matematică", a spus, potrivit sursei citate, Alexandru Tudorache, din partea Federaţiei Spiru Haret.

Părinții sunt de părere că ideală ar fi o amânare cu doi ani a modificării structurii subiectelor, în timp ce elevii nu vor introducerea testelor grilă. Aceștia se tem că, astfel, s-ar crea o promovare artificială.

Vestea introducerii testelor grilă, la probele la Lb. română și Matematică, de la EN și BAC, a fost confirmată acum două zile de reprezentanții CNEE (VEZI DETALII), iar modele de subiecte chiar au fost publicate, pentru câteva ore, pe portalul subiecte.edu.ro, după care au fost retrase (VEZI DETALII). Oficialii din MEN și-au luat un răgaz și au decis să consulte întâi sindicatele, reprezentanții părinților și ai elevilor, pe acest subiect, înainte de a lua o hotărâre.

Upate - Conducerea MEN a decis ca introducerea testelor grilă la examenelor naționale să fie amânată cu un an, au anunțat, vineri, reprezentanții părinților, elevilor și ai sindicatelor prezenți la consultări. În anul care urmează, se va discuta cum vor arăta, exact, aceste subiecte, în special pentru Limba și literatura română, și chiar se ia în calcul o pilotare înainte de introducerea noii structuri a subiectelor.

Cel târziu mâine, modelele de subiecte pentru examenele naționale de la finalul acestui an școlar vor fi publicate pe portalul subiecte.edu.ro.

Update - "Dialogul și consultările cu toți factorii implicați în procesul educațional sunt importante. Am solicitat consultări cu sindicatele din învățământul preuniversitar, cu asociațiile de părinți, cu Consiliul Național al Elevilor și cadrele didactice, pentru a lua cea mai bună decizie cu privire la examenele din acest an. Împreună am ajuns la concluzia că regulile nu se schimbă în timpul jocului. În acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte pentru examenele naționale", a declarat Rovana Plumb, ministrul interimat al Educației. Aceasta a anunțat și că modele de subiecte vor fi postate, vineri seară, pe portalul subiecte.edu.ro.

Peste 300.000 de elevi ar trebui să susțină examenele naționale, la finalul acestui an școlar.

 

Back To Top