Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Un proiect de lege depus, joi, în Parlament, urmărește să le dea polițiștilor posibilitatea de a sancționa încălcarea prevederilor Codului rutier  și pe baza dovezilor prezentate de participanți la trafic, în speță a înregistrărilor video efectuate cu ajutorul camerelor de bord.

Inițiativa îi aparține deputatului USR Mihai Botez și este inspirată din numeroasele înregistrări apărute în spațiul public, efectuate de șoferi obișnuiți, cu banalele camere de bord montate în tot mai multe autoturisme. Totodată, semnatarul proiectului a argumentat că România este statul Uniunii Europene cu cea mai ridicată rată a accidentelor mortale pe șosele.

"Am depus un proiect legislativ care dă posibilitatea polițiștilor să constate contravenții și pe baza probelor video trimise de participanții la trafic. Probele ar trebui încărcate pe un site al Poliției însoțite de o declarație pe proprie răspundere a celui care face sesizarea, care dacă declară în fals poate de asemenea primi amendă. Nu ne facem bine dacă nu vom și depune eforturi în acest sens, atât noi ca participanți la trafic, dar și autoritățile în implementarea corectă a acestei inițiative. Franța, Anglia și Canada au sistem similare implementate și funcționează. Noi putem găsi tot felul de motive pentru care nu ar funcționa și la noi, dar dacă vrem să evoluăm trebuie să facem eforturi", a declarat parlamentarul care a inițiat proiectul.

În 2017 pe șoselele din România și-au pierdut viața 1913 persoane, plasându-ne pe primul loc în UE la acest capitol. Până când vom avea autostrăzi și infrastructură pentru mare viteză, nu ne rămâne decât bunul simț și respectarea legii astfel încât fiecare să ajungem sănătoși la familiile noastre.

„În anul 2017, România a fost statul membru al Uniunii Europene cu cea mai ridicată rată a accidentelor mortale pe șosele: 98 de decese la un milion de locuitori, cu 1% mai mare faţă de 2016. De asemenea, în anul 2016, pe drumurile publice din România s-au produs 8696 de accidente rutiere grave. În aceste accidente, 8285 de persoane au fost grav rănite, iar 1.913 persoane şi-au pierdut viaţa. Starea drumurilor, aglomeraţia din trafic, dar mai ales nerespectarea regulilor de circulaţie, deopotrivă de către participanţii la trafic cât şi de pietoni, reprezintă principalele cauze ale producerii accidentelor grave. Nu puţine sunt cazurile în care încălcarea cu intenţie sau din culpă a acestor reguli a rămas nesancţionată ori a produs accidente în cazul cărora stabilirea persoanei vinovate a fost foarte dificil de stabilit, în lipsa constatării directe a poliţistului rutier sau a prezenţei unor martori la locul şi în momentul producerii accidentului", se arată în expunerea de motive.

În aceste condiții, deputatul consideră că se impune actualizarea şi modificarea Codului Rutier „în sensul în care constatarea contravenţiilor să se poată face şi cu ajutorul înregistrărilor de pe mijloacele tehnice video aparţinând participanţilor la trafic, chiar dacă aceste mijloace nu sunt certificate, cu condiţia ca proba video sa fie însoţită de declaraţia participantului la trafic care o furnizează, că înregistrarea video este reală şi autentică”.

Back To Top