Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri naționale

Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare se desfășoară şi în acest an. Elevii și studenții pot beneficia de sprijinul de la stat în baza cererilor depuse până cel târziu pe 19 aprilie 2019.

Ministerul Educației a anunțat că, în acest an, pot beneficia de sprijinul de 200 de euro acordat de stat, pentru cumpărarea unui calculator, elevii și studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.

"Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii. Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus", au transmis oficialii din Ministerul Educației. 

Stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în raport cu bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naționale pentru derularea „Euro 200” în anul 2019 (aproximativ 12 milioane lei), e mai arată în informarea transmisă de MEN.

Lista beneficiarilor va fi afișată pe 30 mai. În perioada 31 mai – 20 iunie se depun și se evaluează contestațiile, iar data de 4 iulie este termenul-limită pentru afișarea listei finale (aprobată prin ordin de ministru) pe pagina web menționată anterior.

Bonurile valorice vor fi eliberate către beneficiari în perioada 22 iulie - 9 august, la nivelul unităților de învățământ/universităților. Ele vor putea fi utilizate, la orice furnizor de profil, în intervalul 24 iulie - 10 octombrie 2019.

Reamintim că programul „Euro 200” se derulează începând cu anul 2004. Până în prezent, peste 300.000 de elevi şi studenţi au beneficiat de sprijin financiar de la stat, pentru achiziționarea unui calculator.

În anul 2018, 2.771 de elevi și studenți au primit acest ajutor.

În Prahova au existat doar 46 de beneficiari, din cauza plafonului mic valabil până anul trecut, de 150 lei/membru de familie.

Este de așteptat ca, în 2019, pe fondul majorării acestui plafon, pentru prima dată de la lansarea programului, numărul beneficiarilor să crească destul de mult.

Back To Top