Categorie: Știri naționale

Un funcţionar public a beneficiat, timp de mai multe luni, de un aşa-zis bonus salarial pentru munca în condiţii vătămătoare, acordat pe baza faptului că avea în atribuţii folosirea copiatorului. Acest spor de xerox este doar una dintre neregulile găsite de Curtea de Conturi la o primărie din judeţul Gorj.

La Primăria Vladimir, din judeţul Gorj, xeroxul este văzut ca un stres în plus pentru funcţionari. Aproape toţi angajaţii primeau deja spor de calculator, în cuantum de 15% din salariu. Un control al Curţii de Conturi a descoperit acolo şi sporul de xerox, inventat local pentru un salariat din instituşie, informează Digi 24. "Am zis ca să îl trecem în decizie ca spor pentru că i-am dat xerox-ul în primire, ca să aibă ca şi xerox, dar nu a luat decât vreo 3 luni de zile şi am dat dispoziţie şi i l-am tăiat. Xerox-ul îl folosim în fiecare zi toţi. La un proiect pe fonduri europene, cred că nu exagerez, dar sunt peste 20 de bibliorafturi pe care trebuie să le multiplici", a explicat, pentru sursa citată, primarul localităţii, Ion Ianăşi.

În total, Curtea de Conturi a calculat, la Primăria Vladimir, cheltuieli ilegale de peste 300.000 de lei. Pe lângă sporul de xerox, unii angajaţi ai primăriei au beneficiat de spor de dificultate, dispozitiv sau spor de stabilitate, mai arată Digi 24.

Back To Top