Categorie: Știri naționale

Emilia Șercan, jurnalista care a reușit să oprească acordarea titlului de doctor lui Liviu Pop, a publicat un articol cu detalii despre ședința publică în care fostul ministru al Educației și-a prezentat lucrarea de doctorat.

 

"Domnule doctorand, stimați invitați, distinși membri ai prezidiului, permiteți-mi să vă comunic decizia luată în unanimitate de către comisia pe care astăzi o prezidez. Dată fiind existența unor posibile suspiciuni de similitudine sau plagiat în teza de doctorat a doctorandului Pop Liviu Marian, suspendăm ședința de astăzi până în momentul în care domnul doctorand împreună cu domnul conducător de doctorat vor decide reparcurgerea pașilor obligatorii pentru susținerea tezei de doctorat și o rugăm, de asemenea, pe doamna Emilia Șercan, dacă are amabilitatea să ne pună la dispoziție elementele care astăzi au concurat la luarea deciziei. Domnule doctorand, ne pare rău, dar cred că cel mai bine, atât pentru instituția pe care o reprezint, dar și pentru dumneavoastră, este ca nicio suspiciune să nu existe, să nu planeze asupra activității dumneavoastră și asupra activității conducătorului de doctorat. Declar ședința publică închisă. Vă mulțumesc!", a anunțat profesorul universitar Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție, potrivit materialului publicat de Emilia Șercan pe pressone.ro.

Declarația a fost făcută la finalul ședinței publice în care Liviu Marian Pop, fost ministru al Educației, și-a susținut teza de doctorat în Ordine publică și Securitate Națională.

Comisia a fost condusă de Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție, iar cei patru referenți au fost Țuțu Pișleag, conducătorul de doctorat al lui Liviu Pop, Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice, Ioan Crăciun, președintele Comisiei de Științe Militare a Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), și George Țical, profesor universitar la Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța.

Citiți pe pressone.ro cum a decurs întreaga ședință și ce a avut de comentat fiecare dintre aceștia cu privire la teza de doctorat a lui Liviu Pop, dar și referitor la pasajele care ar fi fost plagiate de acesta.

Back To Top