Categorie: Știri naționale

Un bărbat de 46 de ani, din Odorheiu Secuiesc, a fost reținut de polițiști și ar putea fi arestat preventiv după ce ar fi utilizat bancnote euro false, comandate de pe internet și inscripționate în chineză!

 

În urma percheziției care a avut loc ieri, , sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, în urma căreia au fost descoperite și scoase din circulație 116 bancnote contrafăcute (respectiv 3 de 50 de euro, 13 de 100 de euro, 13 de 200 de euro și 87 de 100 de dolari).

"Din cercetările polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate rezultă că, în cursul lunii mai a.c., un bărbat, de 46 de ani, din Odorheiu Secuiesc, ar fi comandat, de pe un site, mai multe astfel de bancnote, pe care ulterior le-ar fi oferit altor persoane. Astfel, în cursul lunii iunie, i-ar fi oferit unui bărbat, de 32 de ani, mai multe bancnote în euro contrafăcute, iar una dintre acestea i-ar fi fost oferită unui tânăr de 21 de ani. Tânărul ar fi încercat, luna trecută, să o plaseze angajatului unei benzinării, însă acesta a observat că este contrafăcută și a sesizat poliția", au precizat reprezentanții Poliției Române.

Față de bărbatul de 46 de ani a fost dispusă măsura reținerii pe 24 de ore, iar vineri el va fi prezentat Judecătoriei Odorheiu Secuiesc, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în dosar, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de falsificare de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

Foto: Poliția Română

Back To Top