Categorie: Știri naționale

Un bărbat suspectat că ar fi atins indecent o fetiță de 12 ani, vineri, la Vatra Dornei, a murit sâmbătă dimineață, la câteva ore după ce jandarmii interveniseră pentru a-l imobiliza. Bărbatului i s-a făcut rău la câteva secunde după ce o jandarmeriță i-a dat în față cu spray lacrimogen.

 

Incidentul s-a petrecut în public, iar imagini cu intervenția jandarmilor au apărut ulterior pe internet.

Înregistrarea poate fi văzută aici.

Potrivit unui comunicat al IJJ Suceava, citat de Mediafax, "echipajul de jandarmerie s-a deplasat în zona indicată, a identificat persoana în cauză şi i-a solicitat acesteia să se deplaseze în afara zonei de spectacol, în vederea stabilirii identităţii. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a devenit recalcitrant şi agresiv, jandarmii fiind nevoiţi să folosească materialele de intervenţie din dotare. La scurt timp, bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa, iar jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost stabilizat şi transportat la spitalul din localitate”.

Din imagini se vede cum bărbatul este ținut la pământ de doi jandarmi, iar la un moment dat o colegă de-a lor îi pulverizează acestuia, în față, un jet de spray lacrimogen, de la mică distanță. După câteva secunde, bărbatul nu numai că nu mai opune rezistență, dar își pierde cunoștința și este târât, practic, spre mașină câțiva metri. Jandarmii care au intervenit și doi polițiști se opresc, la un moment dat, și încearcă să-l readucă în fire stropindu-l cu apă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalul Județean de Urgență Suceava, Mircea Macovei, a declarat presei sâmbătă că ''a fost adus în stop cardio-respirator, intubat, ventilat, de la Vatra Dornei'' şi ''din cauza simptomatologiei abdominale s-a intervenit chirurgical, iar post-operator a decedat".

"Parchetul Militar a deschis o anchetă, deja au luat dosarul şi ei vor face verificări. (...) Un bărbat a venit cu fetiţa lui de mână să reclame la jandarmeriţă şi băiatul care era în patrulă. Fata plângea (...) Au mers să-l scoată pe bărbat din mulţime, l-au extras, erau în zona adiacentă spectacolului, dar a fost recalcitrant, violent (...). Era destul de corpolent şi s-a opus acţiunii de imobilizare a jandarmilor (...). În timpul intervenţiei jandarmilor, i s-a făcut rău, a fost chemată salvarea, a fost resuscitat, a fost dus apoi la spital la Vatra Dornei, după care a fost transferat la Suceava", a spus, potrivit stiripesurse.ro, Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, col. Bogdan Cornaci.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a precizat pentru sursa citată că pe numele bărbatului implicat în cazul de la Vatra Dornei era în lucru un dosar de cercetare penală: ''Avea un dosar în lucru pentru act sexual cu un minor (...). Avea 55-56 de ani, mai dădea câte 5-10 lei la un copil, de regulă fără adăpost, ca să-i abordeze (...). Din câte ştiu, nu avea o altă condamnare pe infracţiuni sexuale (...). Parchetul Militar va stabili în funcţie de toate probele şi partea de agresiune sexuală, şi partea de ucidere din culpă''.

Intervenția jandarmilor a avut loc după ce un bărbat și fiica lui au sesizat jandarmilor că bărbatul ar fi atins-o indecent pe fetița în vârstă de 12 ani.

Back To Top