Categorie: Știri naționale

Curtea Palatului Parlamentului a fost plină duminică, deși în instituție era zi liberă. Potrivit presei centrale, politicienii și acoliții lor s-au plasat pe peluza din fața Palatului Parlamentului și la balconul imensei clădiri, pentru a vedea gratis concertul lui Bon Jovi, sfidându-i pe spectatorii care au plătit între 200 și 2.500 de lei pentru un bilet.

 

Un reprezentant al organizatorului concertului, Marcel Avram, vorbeşte despre lipsă de fair-play.„Dl Marcel Avram a avut o discuție cu Administrația din cadrul casei Parlamentului, a rugat frumos, pentru o anumită zonă care încă nu a fost contractată de noi, ca organizator, să ne-o pună în contract. Acest lucru a fost imediat respins, fără niciun fel de explicație. În schimb, cu o oră înainte de eveniment, s-a umplut toată zona de sud a Casei Poporului, în care nu poți să intri dacă nu ai o anumită legitimație, invitație. Asta înseamnă că acolo s-a produs o zonă, creată de Casa Poporului, fără acordul nostru, ca organizator. Din partea lor a fost un comentariu care a ajuns foarte clar la dl Avram, unul dintre administratorii Casei Poporului a spus foarte clar: în grădina mea, fac ce vreau și organizez ce vreau eu. Nu mi se pare corect ca unii să stea pe gratis, iar alții să facă mari eforturi să cumpere un bilet”, a spus la Digi24 Denise Săndulescu, reprezentant al organizatorului.

"Peste o mie de oameni au văzut spectacolul de pe esplanada Casei Poporului. Nu, nu a fost o categorie anume de bilete. I-am văzut pe unii dintre cei care au intrat, inclusiv cu mașinile, în curtea Parlamentului, pe la intrarea Senatului. În general mașini de Giurgiu și Teleorman, dar și de Olt, Argeș și București. În primul rând mă întreb cum au fost lăsăți să intre într-o zonă în care îți trebuie ecuson sau invitație, iar duminică fiind zi nelucrătoare, nu prea aveau ce să caute acolo. A doua întrebare este dacă administrația Parlamentului și/sau Jandarmeriei a «vândut» bilete la concert și dacă da, au fost fiscalizate? A treia întrebare este dacă cei care au permis accesul în curtea Parlamentului pentru participarea la concert au avut vreun acord cu organizatorii spectacolului. Altfel se poate numi furt ceea ce s-a întâmplat. Dacă cel mai ieftin bilet oficial a fost 280 lei, vorbim despre 50-60 mii euro furați organizatorului!", a spus și Laurențiu Ionescu, unul dintre cei care au plătit bilet pentru a participa la concert, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, acesta a completat postarea, cu detalii la fel de interesante: " În calitate de organizator de spectacole vă spun, celor care nu știți, că în jur de 50% din prețul unui bilet la un spectacol îl reprezintă comisioane,taxe și dări la stat cum ar fi comisionul ticketerului, tva, taxa de spectacol la primărie, crucea roșie, timbrul muzical, drepturi de autor, taxa de monument istoric etc etc. iar din cealaltă jumătate este plătit artistul, producția, transportul, cazarea. Un organizator care rămâne cu 3-5% este un organizator mulțumit. Și se găsesc fel de fel de derbedei care să ți-i ia și p-ăia..."

Un comentariu a în aceeași notă a făcut și judecătorul Cristi Danileț, de asemenea posesor de bilet la concertul susținut de Bon Jovi la București: "Am fost duminică la concertul Bon Jovi. Am plătit bilet (370 lei parcă), am stat în Golden Circle. În fața aveam scena, în spate Parlamentul.

Am venit la Cluj. Sunt la Tribunal toată săptămâna și aplic legea: îi sancționez pe cei care au încălcat-o. Infractorii nu au concediu.

Merg zilnic la Turda la tabăra Legal Academy Academia Juridică. Am o grupă de 30 de elevi de a X-a și a XI-a cărora le spun că nimeni nu e deasupra legii, că legile sunt obligatorii, că toți suntem egali în fața legii. Le mai spun că inclusiv cei care fac legea și cei care o aplică trebuie să respecte legea.

Și apoi văd discuțiile cu acei 1000 de oameni care au fost în curtea Parlamentului și au văzut gratis concertul Bon Jovi. Așadar, sunt unii care au eludat legea chiar în sediul organului care face legea. Și asta nu e nesimțire, e mult mai mult: e o boală pe care noi, cei născuți înainte de '89 și copiii noștri o au în sânge: acel sistem ordinar și discriminatoriu bazat pe PCR - pile, cunoștințe, relații.

Data viitoare când se organizează vreun concert în Piața Constituției îi rog pe organizatori să dea niște bilete gratuite la săracii cu gust pentru muzica rock care nu își permit să plătească o intrare legală. Sau poate ne adunăm noi, rockerii, să facem chetă pentru săracii ăia. Măcar ascultă rock, nu manele. Sau ...mă înșel?!"

Foto: Facebook/ Laurențiu Ionescu

Back To Top