Categorie: Știri naționale

În spațiul public au apărut, luni, informații din raportul MAI privind apelurile la 112 făcute de Alexandra joi dimineață, prin care fata cerea ajutor. Din datele de până acum, se  pare că polițistul nu ar fi luat-o pe copilă prea în serios, cel puțin la început. Mai mult, acesta nu i-ar fi cerut detalii care să ajute la localizarea ei și nici nu ar fi consiliat-o cu privire la cum să se comporte cu individul despre care spunea că o violase. La scurt timp după aceea, Alexandra ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă, după ce individul a surprins-o cu telefonul în mână (VEZI DETALII).

 

Cele mai negre scenarii se adeveresc, cu fiecare oră care trece, și, din păcate, revolta strânită de faptele recunoscute de bărbatul din Caracal este amplificată și de revolta la modul în care au reacționat autoritățile în cazul cumplit din Olt.

"Cu ocazia audierii inregistrarii discutiei telefonice intre operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, Ag. Sef Principal Florescu Vasilica Viorel si victima, s-a constatat ca politistul a avut o atitudine refractara fata de aceasta fara a da dovada de solicitudine si neimplicandu-se in obtinerea de date care sa conduca la identificarea locatiei unde se afla persoana apelanta, respectiv sa o consilieze pe aceasta, ori sa ii ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei pana la sosirea echipajelor de politie", se arată în raportul MAI citat de stiripesurse.ro.

Și Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a dezvăluit, la Antena 3, că „polițistul a avut o atitudine refractară față de victimă și nu a încercat să obțină informațiile necesare localizării ei, în condițiile în care Alexandra insista să spună ce se întâmplă, unde este și ce se întâmplă cu ea".

"Ăsta este comportamentul unor nemernici. (...) Nu este chiar atât de ușor să sapi gropi și să torni ciment, nu este așa ușor să arzi corpuri sau să le dizolvi și să nu vadă nici dracu. Sunt foarte multe lucruri. Eu nu cred în versiunea a singurului criminal”, a comentat acesta, potrivit stiripesurse.ro.

Cumpănașu i-a acuzat pe anchetatori și polițiști că "au tratat superficial toată povestea, fiind convinşi că apelurile la 112 ale Alexandrei - cel puţin primele două apeluri - sunt piste false şi nu s-au gândit şi nici nu au încercat să identifice cu tatăl Alexandrei - persoana respectivă sa o identifice ca fiind Alexandra".

"A trebuit ca eu şi fratele meu să insistăm pe lângă anchetatori să îl ia pe tatăl Alexandrei să confirme că cea care a sunat este Alexandra. La şi jumătate am vorbit cu fratele meu, în jurul orei 10 şi ceva - noaptea. Joi. Ce i-au spus fetei (poliţiştii, n.r.), nu ştiu, dar spun ce mi-au spus mie. Bănuiesc că e ceea ce i-au spus şi ei. În mintea lor, au spus că nu e posibil ca un criminal, în viziunea lor, să lase telefonul langă victimă. Au spus că este pistă falsă şi că poate fi o glumă. Eu spun ce mi-au spus mie, per ansamblu, pentru primele două apeluri - sau la toate apelurile. Că nu are sens să fie luat în serios, pentru că este o pistă falsă", a declarat Cumpănașu, pentru Mediafax.

Back To Top