Categorie: Știri naționale

DIICOT a anunţat sâmbătă dimineaţă, în contextul amplei anchete aflate în derulare în Caracal, că a primit rezultatele preliminare ale expertizei osemintelor găsite în pădure, însă acestea sunt neconcludente. Anchetatorii încearcă să afle dacă oasele descoperite aproape de locuinţa suspectului Gheorghe Dincă aparţin tinerei Luiza Melencu sau altei persoane.

 

Într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, DIICOT anunţă că expertiza este una preliminară şi că Institutul Național de Medicină Legală nu a reuşit să obţină un rezultat concret al testelor ADN asupra unor fragmente de oase, din cauza faptului că acestea era calcinate. Totuşi, testele continuă, anchetatorii solicitând ca INML să efectueze în continuare, în regim de urgenţă, expertize genetice.

"În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală «Mina Minovici» a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora: 
- au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.
- având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN", se arată în comunicatul de presă.

"Precizăm că, prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului. Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism va continua să informeze opinia publică, cu celeritate, de îndată ce vom primi noi informaţii de la Institutul Național de Medicină Legală «Mina Minovici»", a mai transmis DIICOT.

Back To Top